GamingPC&Consoles

Steam a interzis plățile cu Bitcoin din cauză că 50% erau frauduloase

Era o vreme în care Steam le permitea clienților să plătească pentru jocurile favorite cu Bitcoin. Metoda de plată a fost adăugată în Aprilie 2016, însă în Decembrie 2017 a fost eliminată datorită volatilității monedei și majorării taxelor asociate acesteia. De curând, Valve a interzis și orice formă de crypto și NFT de pe platforma sa. Iar acum, la câțiva ani distanță, Gabe Newell a vorbit despre acest subiect într-un interviu pentru PC Gamer.

Problema este că mulți dintre actorii care activează în acest spațiu sunt oameni cu care nu vrei să colaboreze clienții tăi. Am avut probleme când am acceptat plata cu cryptocurrency. 50% dintre aceste tranzacții erau frauduloase, ceea ce este un număr incredibil. Ăștia erau fix clienții pe care nu voiam să-i avem.

Newell a mai spus și că fluctuațiile valorii Bitcoin erau un adevărat coșmar, deoarece oamenii nu erau chiar încântați de faptul că un joc care costă astăzi 10$, putea costa 100$ mâine. Și chiar dacă susține că tehnologia blockchain este foarte interesantă, acesta nu este de acord cu implementarea ei la scară largă.

Este o diferență între ce ar trebui să se întâmple și ce se întâmplă în lumea reală. Și cam în punctul ăsta suntem acum cu chestiile NFT bazate pe blockchain: prea multe dintre acestea păcălesc clienții.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button