MORE

Steam renunță la Bitcoin

Platforma de jocuri pentru PC Steam nu mai acceptă Bitcoin ca metodă de plată, a anunțat compania Valve.

Compania a declarat că nu va mai accepta cryptomoneda datorită „taxelor mari și a volatilității” în valoarea sa. În ceea ce privește taxele, Valve a subliniat că taxa de tranzacție percepută pentru client, folosind Bitcoin, a crescut de la 20 de cenți, când Valve a început să o accepte la aproape 20 de dolari astăzi. Valvele nu controlează aceste taxe, dar compania nu este mulțumită de situația în care îi plasează utilizatorii.

În ceea ce privește volatilitatea (Bitcoin se situează în prezent la un preț în jur de 13.000 de dolari, dar fluctuează în mod semnificativ și adesea), Valve a spus că acest lucru este problematic, în parte deoarece valoarea Bitcoin este garantată doar pentru o anumită perioadă de timp. „Deci, dacă tranzacția nu se finalizează în acea fereastră de timp, atunci cantitatea de Bitcoin necesară pentru a acoperi tranzacția se poate schimba. Suma pe care o poate schimba a crescut recent într-un punct în care poate fi semnificativ diferit„, a declarat Valve.

Modul în care a funcționat în această situație a fost că Valve va restitui plata sau va plăti mai mult pentru a acoperi soldul rămas. „În acest moment, a devenit imposibil să susținem Bitcoin ca opțiune de plată. Putem reevalua dacă Bitcoin are sens pentru noi și pentru comunitatea Steam la o dată ulterioară”, a spus Valve.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button