PC&ConsolesGaming

Steam are acum o interfață nouă și vine cu o grămadă de funcții noi

Steam este cel mai folosit program de jocuri din lume, iar motivele sunt evidente. Este simplu de folosit, are o grămadă de funcții foarte utile integrate (review-uri la jocuri, workshop, magazin) și, de-a lungul timpului, aplicația celor de la Valve a ajuns să fie prima și singura oprire pentru gameri. Dar interfața clasică devenea ușor-ușor învechită.

Așa se face că Valve au lansat o actualizare care este ca o gură de aer proaspăt. Printre beneficiile acestei actualizări se numără fonturi și meniuri reînnoite, un sistem de notificări mai eficient și un overlay reproiectat. Mai mult, Valve a oferit întregii platforme un tune-up substanțial cu un framework nou, menit să ajute la implementarea caracteristicilor simultan pe toate versiunile Steam.

Deci, ce înseamnă asta pentru tine? Înseamnă că aceste funcționalități noi, care acum îți îmbogățesc clientul de pe desktop, sunt de asemenea disponibile pe Steam Deck. Vedeta show-ului este noul overlay în joc. Împreună cu interfața sa nouă și bara de unelte multifuncțională, există un instrument de notițe ingenios care se sincronizează pe toate PC-urile tale. Datorită acestui nou framework, te poți bucura de această funcție atât pe desktop, cât și pe Steam Deck. Și, pentru comoditatea ta, a fost adăugată o funcție „pin” pentru a menține vizibil acest instrument de notițe sau orice altă fereastră din interfața în joc în timpul jocului. Util, nu?

Valve și-a băgat nasul și la notificările clientului. Dacă dai click pe pictogramă acum, vei vedea doar cele mai recente și relevante alerte, cu un prompt care te îndeamnă să dai click pentru o istorie detaliată. Vei observa, de asemenea, mici, dar semnificative ajustări pe întreg clientul, inclusiv text de dialog actualizat, cu noi fonturi și culori.

Dincolo de schimbările vizibile, Valve își flexează mușchii cu unele îmbunătățiri serioase aduse la capitolul de Dezvoltatorii activat accelerarea hardware pentru utilizatorii de Mac și Linux, promițând o experiență mai fluidă pentru toată lumea. Ultimul pe listă, dar cu siguranță nu cel mai puțin important, este apusul modului Steam Big Picture. „Oldbigpicture” a fost pensionat, cu toată lumea trecând la interfața Steam Deck.

Update-ul este disponibil chiar acum, iar tot ce trebuie să faci ca să experimentezi noua interfață a Steam este să actualizezi programul.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button