GamingPC&Consoles

Bungie te va bana dacă joci Destiny 2 de pe Steam Deck

Dacă ți-ai luat Steam Deck, presupun că ești nerăbdător să vezi de ce este capabilă consola portabilă a celor de la Valve. Îi dai cheie și intri în jocul preferat, să zicem Destiny 2. Până când îți aduci aminte că Bungie amenință că te dă afară dacă îndrăznești să le joci jocul pe handheld-ul cu pricina. Avertismentul a fost observat inițial pe Reddit și GamesRadar, ca mai târziu să fie redat printr-un anunț oficial din partea dezvoltatorului.

Destiny 2 nu este suportat pe Steam Deck sau pe orice alt sistem care se folosește de Proton decât dacă sistemul în cauză are instalat și rulează pe Windows. Jucătorii care încearcă să lanseze Destiny 2 de pe un Steam Deck via SteamOS sau Proton nu vor putea intra în joc și vor fi redirecționați în scurtă vreme spre librăria de jocuri.

Destiny 2 ar putea rula bine-mersi pe Steam Deck

Bungie îi va da afară din Destiny 2 pe cei care încearcă să se logheze de pe Steam Deck și îi va bana pe cei care încearcă să trișeze și să găsească workaround-uri. Pentru jucătorii de pe Steam, este imperios necesar ca aceștia că ruleze jocul de pe un sistem cu o copie activă de Windows. Iar lumea nu înțelege care este faza, din moment ce Bungie este mai multe decât capabil să ofere suport pentru Steam Deck. Sistemul anti-cheat BattlEye care stă la baza lui Destiny 2 este compatibil chiar și cu sistemul de operare al consolei. Ba chiar s-ar putea bucura și de suport oficial din partea Valve, exemplu des întâlnit într-o sumedenie de jocuri.

În plus, există deja o versiune bazată pe Linux a jocului pentru Google Stadia, deci Bungie nu are nimic de pierdut dacă include jocul pe lista compatibilității cu Steam Deck. Asta dacă nu cumva există o obligație contractuală la mijloc pe fundalul achiziției studioului de către Sony. E cam improbabil, dar misterioase sunt căile Domnului.

Deci problema stă în felul următor: consola rulează SteamOS 3.0, o versiune bazată pe distribuția Arch. Fie că folosești sistemul de operare nativ sau treci prin Proton (softul de compatibilitate de la Valve care te lasă să rulezi jocuri Windows-exclusive pe sisteme Linux), Bungie va fi aspru cu tine. Singura soluție cât de cât potrivită ar fi să instalezi Windows pe Steam Deck, după cum au constatat unii utilizatori.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button