GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

God of War este un joc foarte important pentru viitorul lui Steam Deck

PlayStation a dat lovitura cu portarea lui God of War pe PC, întrucât jocul a devenit cel mai bine cotat pe Steam, întrecând chiar și clasici precum Half-Life 2 și The Witcher 3. Și nu putea pica mai bine decât acum din punct de vedere al sincronizării, întrucât Valve se pregătește din greu pentru lansarea lui Steam Deck.

Reușita este cu atât mai importantă cu cât God of War nu a mai pus piciorul pe o consolă portabilă de ani buni. Iar unde Sony nu a vrut, sau nu a reușit să-l mai readucă pe Kratos pe un dispozitiv handheld, salvarea a venit din partea Valve și al sau Steam Deck.

Ținând cont de cât de bine este optimizat God of War pe PC, nu este de mirare că hardware-ul plăpând din consola portabilă reușește să ruleze opera celor de la SCE Santa Monica Studios. Acum rămâne să vedem cât de bine o să meargă și unde se va situa în sistemul Steam Deck Verified. Acesta din urmă se bazează pe patru categorii: Verified, Playable, Unsupported și Unknown. Adică similar cu clasificarea pe care o oferă ProtonDB pentru jocurile Steam care rulează pe Linux.

Asta este o reușită destul de importantă pentru ambele tabere. Pe de-o parte este Valve care reușește să aducă câteva jocuri foarte importante pe Steam Deck, iar de cealaltă parte îi avem pe japonezii de la Sony, pe care succesul lui God of War i-a pus cu siguranță pe gânduri și am putea vedea o colaborare fructuoasă care să ducă mai departe moștenirea lui PlayStation Vita.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button