PC&Consoles

Valve îți va pune la dispoziție componente pentru a-ți putea repara Steam Deck-ul

Cu puțin timp în urmă, Valve a publicat fișierele CAD pentru Steam Deck, astfel încât curioșii îți pot crea propriile carcase personalizate. Dar la ce bun să poți face asta dacă n-ai și componentele aferente, nu? Deci, vești bune pentru cei care stăteau cu griji în ceea ce privește înlocuirea părților consolei. Valve și-a respectat promisiunea și va începe să pună în vânzare părți componente pentru Steam Deck, pentru ca tu să-ți poți repara jucăria chiar la tine acasă.

Valve oferă această posibilitate printr-un parteneriat cu iFixit, iar cel din urmă va fi unul din furnizorii autorizați de componente de Steam Deck, după cum este menționat într-o postare de pe Steam. iFixit face parte din numele importante ale comercianților de părți pentru diferite electronice. Producătorul pune la dispoziția clienților părți nu doar pentru console și diverse sisteme, ci și pentru telefoane, iPod-uri și chiar și aspiratoare Dyson.

Steam Deck este o jucărie intrigantă

Anunțul oficial privind parteneriatul dintre Valve și iFixit este însoțit de un videoclip care analizează în detaliu componentele Steam Deck. Pe canalul iFixit, consola a fost dezasamblată, iar experții au venit cu o serie de observații interesante, cum ar fi:

  • Joystick-urile nu mai au nevoie să fie atașate și instalate prin lipire, fiind mult mai ușor de scos și înlocuit;
  • Dezasamblarea consolei este foarte ușoară și este nevoie de foarte puține unelte (gen, măcar o șurubelniță);
  • Componentele dispozitivului sunt foarte clar delimitate și indicate, pentru a le repera mai repede și pentru a te putea orienta mai ușor;
  • Poți înlocui și bateria, deși procesul ăsta este foarte complicat.

De asemenea, pentru cei interesați de SoC-ul consolei, aceiași băieți au publicat un material foarte detaliat cu privire la tehnologiile utilizate de Valve și caracteristicile chip-ului cu pricina. Iată, deci, un model foarte fain al ideii de self-repair, în care producătorul își dă silința să dezvolte un produs complex și interesant, dar suficient de intuitiv de utilizat și de înțeles, inclusiv în ceea ce privește hardware-ul și design-ul implementat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button