PC&ConsolesGaming

Valve publică fișierele CAD ale Steam Deck, în cazul în care te pasionează printarea de carcase personalizate

Mai este puțin până la lansarea oficială a lui Steam Deck, iar Valve s-a gândit să facă o faptă bună pentru cei care ar fi tentați să-și personalizeze consola portabilă. Dezvoltatorul a făcut publice fișierele CAD pentru carcasa lui Steam Deck, iar ele pot fi accesate gratuit pe GitLab. CAD-urile pot fi utilizate sub licența Creative Commons, fapt care le dă utilizatorilor posibilitatea de a-și printa 3D propriile modele de carcase.

Însă libertatea aceata nu se aplică doar pasionaților de creațiii DIY. După cum menționează și Valve, publicarea fișierelor pentru Steam Deck este o oportunitate avantajoase atât pentru cei din categoria de mai sus, cât și pentru modderi și pentru companiile third-party care se ocupă cu vânzarea de accesorii pentru console.

Steam Deck va fi o consolă prietenoasă cu dezvoltatorii de accesorii

Decizia aceasta este una destul de interesantă, care îi plasează pe Valve în altă categorie față de alți producători ca Sony. De ce? Pentru că cel dintâi încurajează creativitatea și uzul fișierelor CAD tocmai pentru a crea diverse versiuni de Steam Deck, fie prin muncă proprie, fie prin achiziția de accesorii third party. Spre deosebire de Valve, Sony s-a grăbit încă de la început să închidă orice afacere care comercializa panouri custom pentru PlayStation 5, și abia după multe luni a decis să ofere sub licență proprie astfel de panouri în variante diferite.

La fel ca toți ceilalți, și eu sunt foarte curios să văd ce are de oferit Steam Deck și dacă se va ridica la înălțimea așteptărilor publicului. Ce-i drept, este un proiect ambițios, iar Valve se laudă că va putea rula (aproape) orice joc, mai ales datorită integrării tehnologiei FSR de la AMD.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button