Gaming

Emulatoarele de console își fac apariția pe Steam Deck, iar lui Nintendo nu-i place asta

Steam Deck s-a lansat de curând și deja face furori datorită versatilității sistemului său de operare. Și ce se întâmplă dacă te folosești de flexibilitatea Linux-ului și de interesul oamenilor pentru emulatoare? Păi o rețetă a dezastrului pentru mai multe companii, printre care și Nintendo.

Consola portabilă dezvoltată de Valve a devenit în ultima vreme cunoscută și datorită videoclipurilor care îi demonstrează potențialul pentru a rula emulatoare. Clipurile postate online ne arată utilizatori care reușesc să instaleze pe Steam Deck emulatoare de Xbox, PlayStation și chiar Nintendo, iar faptul că cel din urmă se reăgește în această ogradă este un red flag imens pentru producătorul cu același nume.

Prin urmare, Nintendo a început să „atace” canalele de YouTube, dând jos videoclipurile care arată cum emulatoare ca Dolphin și Yuzu rulează pe Steam Deck. Este o chestiune importantă pentru Nintendo, întrucât unele videoclipuri conțin secvențe în care consola Valve este capabilă să ruleze jocuri ca Super Mario Galaxy prin intermediul emulatoarelor.

Steam Deck este un fel de Jack of all trades

Pare că Nintendo este singura companie care ia astfel de măsuri, căci videoclipurile care arată emulatoarele de PlayStation și Xbox nu sunt afectate. Majoritatea softurilor cu pricina sunt disponibile în magazinul de aplicații Discover, pe care utilizatorii îl pot accesa gratuit pe Steam Deck atunci când consola este în desktop mode. Iar aici se vede și unul din motivele pentru ca mulți își doreau să pună mâna pe Deck.

Peste o sută de jocuri pot fi butonate acum pe handheld, iar Valve spune că lista va fi extinsă cu titluri noi. Dar în același timp, oamenii sunt interesați de Steam Deck și datorită flexibilității sistemului său de operare vis-a-vis de diverse softuri, deci emulatoarele care îți oferă posibilitatea de a te juca exclusivități nu poate fi trecută cu vederea.

Bungie te va bana dacă joci Destiny 2 de pe Steam Deck

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button