GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Steam adauga suport pentru noul controller DualSense

Pe masura ce gamerii din intreaga lume pun mana pe noile console, multi vor sa foloseasca controllerele acestora si pe PC. Ca rezultat, Steam a adaugat suport pentru noul DualSense in ultima versiune Beta a platformei. Alaturi de asta, au reparat si cateva probleme legate de suportul pentru maneta de Xbox Series X.

In acest punct, suportul pe Steam este limitat. Asta inseamna ca nu te vei putea bucura de vibratii, trackpad sau giroscop. Momentan se afla inca in stadiu Beta, deci in timp va suferi modificari. Daca ti-ai cumparat deja un DualSense in asteptarea lui PlayStation 5 si vrei sa-l incerci pe PC, poti face asta chiar acum. Trebuie doar sa intri in setarile Steam si sa descarci varianta Steam Client Beta.

Desi unele functii de baza ale noului DualSense nu functioneaza, utilizatorii pot experimenta grip-ul si butoanele in timp ce se joaca. Nu cred ca va mai dura mult pana cand vom putea folosi controllerul si pe PC, cu toate caracteristicile sale. Iar jocuri? E mai greu sa va zic ce titluri nu ofera suport pentru controller decat sa va zic cate o fac.

Asadar, poti sa-ti cumperi noul controller de PlayStation 5 chiar daca nu ai consola. Daca esti fan al formei DualShock, noua versiune iti aduce un sistem de vibratii mult imbunatatit, alaturi de o forma ceva mai ergonomica. Am vorbit mai mult despre acesta in review-ul consolei. Personal, raman la Xbox One cand vine vorba de controller pentru PC, dar stiu ca multi veti aprecia si DualSense. Pana la urma este bine ca avem mai multe variante.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button