Tech&ITSecuritateTECH

Statele Unite consideră Kaspersky un risc pentru siguranța națională

După ce Germania a decis că antivirusul Kaspersky reprezintă un pericol și și-a încurajat cetățenii să îl înlocuiască cu o alternativă, lovitura de grație pentru software-ul rusesc vine din partea Statelor Unite ale Americii care tocmai au trecut compania mamă a soluției anti-virus pe lista companiilor care reprezintă un pericol pentru siguranța națională, alături de Huawei și ZTE.

FCC, ori pe numele complet U.S. Federal Communications Commision, menține o listă de companii care sunt considerate un risc prea mare pentru siguranța țării și a cetățenilor ei. Iar în lumina evenimentelor recente, AO Kaspersky Labs se alătură unor nume precum China Mobile International USA Inc. și China Telecom (Americas) Corp. pe această listă.

Răspunsul celor de la Kaspersky nu a întârziat să apară și ca de fiecare dată, compania rusească susține că această decizie a fost motivată politic, nu bazată pe cercetări de natură tehnică prin care să se dovedească că produsele oferite de aceștia reprezintă o amenințare. În situația de față, tind să le dau dreptate celor de la Kaspersky, întrucât pare că SUA abia aștepta o situație de genul celei din Ucraina ca să mai impună câteva sancțiuni. Doar că în acest caz au acționat împotriva unei companii rusești care fie că vrea sau nu, a fost prinsă între focurile a două super-puteri globale.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button