Știri ITSecuritateTECH

Germania sfătuiește lumea să dezinstaleze Kaspersky Antivirus și ar trebui să facem și noi fix același lucru

Oficiul Federal pentru Securitatea Informației (BSI) din Germania a lansat un avertisment pentru populația țării în care încurajează pe oricine folosește antivirusul Kaspersky să-l dezinstaleze de urgență și să opteze pentru o soluție alternativă. Aceste măsuri sunt extrem de importante în această perioadă de război și ar trebui să urmăm și noi sfatul nemților.

Chiar dacă dezvoltatorii lui Kaspersky nu desfășoară activități ilegale (de care să știm, cel puțin), în posibilitatea unui atac cibernetic din partea Rusiei, serverele acestora ar putea fi exploatate pentru a căpăta acces la sisteme din toată Europa. Iar dacă guvernul rus lua decizii îndoielnice și într-o zi normală, pe vreme de război nici nu se va obosi să se mai ascundă.

În urma măsurilor luate de autoritățile din Germania, un purtător de cuvânt al companiei rusești a declarat următoarele:

Credem că decizia nu a fost luată în urma unei analize tehnice a produselor Kaspersky, ci în schimb este vorba despre o decizie pe fond politic. Suntem o companie de securitate cibernetică globală, iar ca orice companie privată, nu avem nicio legătură cu Rusia sau cu orice alt guvern. Credem că dialogul pașnic este singura soluție. Războiul acesta nu este bun pentru nimeni.

kaspersky

Kaspersky a devenit un inamic al Statelor Unite

Cei de la Kaspersky au simțit pericolul mai de mult și în anul 2018 și-au mutat sediul central în Elveția. În acest fel, compania spera că va fi lăsată în pace de autoritățile vestice, dar această idee nu a dat roade; guvernul din Olanda a interzis utilizarea internă a antivirusului. La scurt timp după asta, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii au luat aceeași decizie.

Un alt eveniment care a șubrezit încrederea oamenilor în antivirusul rusesc a avut loc în 2015. Nghia Hoang Pho lucra pentru NSA și avea obiceiul să-și ia munca acasă. Într-o zi, acesta a descărcat pe laptopul personal un exploit. Antivirusul instalat (deja este evident despre care vorbesc) a reacționat instantaneu și a păstrat o copie pe serverul Kaspersky. La aflarea veștii, autoritățile americane l-au arestat pe Pho și au interzis utilizarea softului rusesc pe sistemele guvernamentale.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button