Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Starship SN15 este primul prototip SpaceX care a aterizat cu succes

Fără explozii de data asta!

După multe încercări ratate, SpaceX pare că a reușit pentru prima dată să completeze un zbor cu o rachetă, ca mai apoi aceasta să aterizeze în siguranță la sol. Prototipul care a reușit această performanță se numește Starship SN15 și a fost testat în Boca Chica, Texas. Deși nu a fost lipsită de incidente, lansarea poate fi considerată un succes.

Acesta ar fi primul mare triumf al lui Elon Musk, după ce SpaceX a pierdut recent o rachetă într-un test similar. Starship SN10 a fost prototipul cu cel mai mare succes de până acum, reușind să aterizeze și chiar dacă a explodat, i-a făcut pe inginerii care se ocupă de aceste teste să înțeleagă ce a mers prost. Starship SN15 a venit cu o soluție mai bună și a reușit o aterizare aproape perfectă. Singura problemă a fost un incendiu la final, dar față de exploziile de până acum este o îmbunătățire majoră.

Viitorul arată mult mai bine pentru SpaceX în acest moment, iar visul lui Elon Musk de a zbura în spațiu cu rachete reutilizabile este cu un pas mai aproape. Starship SN15 este și primul prototip pe care compania l-a recuperat într-o bucată, deci am putea vedea teste realizate în viitor cu același modul spațial. Cine știe? Poate că suntem mai aproape decât ne-am aștepta de o nouă era a călătoriilor în spațiu.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button