Știri ITRSS PaginaDeMedia

Starship SN15 este primul prototip SpaceX care a aterizat cu succes

Fără explozii de data asta!

După multe încercări ratate, SpaceX pare că a reușit pentru prima dată să completeze un zbor cu o rachetă, ca mai apoi aceasta să aterizeze în siguranță la sol. Prototipul care a reușit această performanță se numește Starship SN15 și a fost testat în Boca Chica, Texas. Deși nu a fost lipsită de incidente, lansarea poate fi considerată un succes.

Acesta ar fi primul mare triumf al lui Elon Musk, după ce SpaceX a pierdut recent o rachetă într-un test similar. Starship SN10 a fost prototipul cu cel mai mare succes de până acum, reușind să aterizeze și chiar dacă a explodat, i-a făcut pe inginerii care se ocupă de aceste teste să înțeleagă ce a mers prost. Starship SN15 a venit cu o soluție mai bună și a reușit o aterizare aproape perfectă. Singura problemă a fost un incendiu la final, dar față de exploziile de până acum este o îmbunătățire majoră.

Viitorul arată mult mai bine pentru SpaceX în acest moment, iar visul lui Elon Musk de a zbura în spațiu cu rachete reutilizabile este cu un pas mai aproape. Starship SN15 este și primul prototip pe care compania l-a recuperat într-o bucată, deci am putea vedea teste realizate în viitor cu același modul spațial. Cine știe? Poate că suntem mai aproape decât ne-am aștepta de o nouă era a călătoriilor în spațiu.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button