Tech&ITRSS PaginaDeMedia

SpaceX a pierdut încă o rachetă Starship (SN10) într-o explozie

SpaceX a lansat un nou prototip Starship într-un zbor la înaltă altitudine, iar după o aterizare reușită, SN10 a explodat marcând a treia rachetă pe care compania lui Elon Musk o pierde în ultimele trei luni. Însă nu a fost un eșec, întrucât noul prototip a demonstrat modul în care rachetele Starship vor putea fi refolosite.

Comparativ cu celelalte două rachete care au sfârșit în explozii (SN8 și SN9), noul prototip Starship de la SpaceX a reușit să aterizeze cu succes. Primele două și-au realizat cu succes toate manevrele, însă au explodat la aterizare. De această dată, aterizarea a fost bună, aproape de locul din care racheta a decolat, doar că SN10 a explodat la scurt timp după aterizare.

SpaceX menține vie speranța de a ajunge pe Marte cu Starship

Obiectivul acestei lansări a fost de a demonstra modul în care rachetele Starship pot executa o manevră de aterizare folosind doar computerele de bord. În acest fel, SpaceX se apropie și mai mult de obiectivul prin care va obține rachete ce vor putea efectua mai multe misiuni în spațiu, astfel reducând materialele folosite în procesul de fabricație.

Din păcate pentru SN10, aterizarea reușită a culminat cu o explozie care a transformat racheta SpaceX într-o bilă de foc de înălțimea unei clădiri cu 16 etaje. Însă proiectul Starship merge mai departe și visul lui Elon Musk de a ajunge într-o zi pe Marte pare mai aproape cu fiecare test reușit. Și cine știe? Poate că SN11 va reuși să aterizeze și să rămână într-o bucată. Până atunci, șeful companiei a glumit pe Twitter spunând că racheta sa a avut parte de o „pensionare onorabilă”.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button