TECHMORERSS PaginaDeMedia

Starlink a intrat în beta și are deja 10 mii de utilizatori

Unul din cele mai importante proiecte ale lui Elon Musk, Starlink este ceva deosebit. Mai știți când vă ziceam de sateliții de lemn meniți să mai reducă din aglomerațiile de obiecte de pe orbita Pământului? Ei, sateliții lui Musk au și ei o mică-mare parte din vină.

Într-un timp relativ scurt au fost lansați foarte,foarte,foarte mulți sateliți Starlink, încă o serie fiind lansată pe orbită de curând chiar. Planul este crearea unei rețele imense de sateliți care să ofere conexiune la Internet. Iar lucrurile avansează rapid.

Serviciul de internet pentru Starlink a intrat în beta în octombrie 2020, fiind disponibil în Canada, UK și USA, pentru 99 de dolari pe lună. De atunci, au fost raportați cel puțin 10 mii de utilizatori.

Pentru a putea extinde disponibilitatea serviciului, Starlink are nevoie de acces la fondurile alocate de Rural Digital Opportunity Fund. Între timp, lansarea de sateliți continuă, iar statisticile arată că serviciul oferă momentan conexiuni de 100/200 Mbps, cu o latență de mai puțin de 31ms.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button