TECH

Starbreeze renunță la StarVR

Colaborarea dintre Acer și Starbreeze în domeniul VR pare să fi ajuns la final, compania de jocuri anunțând că s-a retras din inițiativa StarVR.

Dacă nu mai țineți minte despre ce era vorba, StarVR a fost lansat anul trecut, oferind ceva ce alte soluții de realitate virtuală încă nu prea ne aduc, un câmp vizual 210 grade și o rezoluție de 5K. Nu prea ați văzut această soluție discutată prea des în comparație cu Oculus Rift sau HTC Vive, deoarece a cam fost preluată de cinematografele IMAX, mulându-se bine cu experiența pe care o oferă acestea. StarVR nu prea este disponibil pentru achiziție de către publicul larg, ceva ce nu este tocmai un lucru rău, hardware-ul necesar pentru VR la acea rezoluție fiind extrem de exclusivist.

Retragerea celor de la Starbreeze nu înseamnă că proiectul s-a dus pe apa sâmbetei, Acer preluând complet investițiile partea companiei de jocuri și ocupându-se de investițiile care urmează să fie făcute în continuare în platforma StarVR. Publisher-ul va continua să lucreze în domeniul realității virtuale pe partea de conținut, cum ar fi varianta de VR a lui Payday 2.

Astfel, Acer va rămâne cu două platforme de realitate virtuală, cea de față destinată pentru sectorul de divertisment, iar alta orientată către utilizatorul de rând, ca parte din platforma Windows Mixed Reality.

[KitGuru]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button