FilmeRSS PaginaDeMedia

Disney anunță Star Wars Visions, o antologie anime promițătoare

Da, știu, și eu plâng atunci când mă gândesc la ce-a făcut Disney cu universul lui George Lucas, dar pe de altă parte, șapte studiouri de animație s-au adunat pentru a oferi publicului Star Wars Visions, o antologie anime în care fiecare episod va fi rodul muncii unui anumit studio din cele implicate.

La fel cum Animatrix a reușit să impresioneze publicul prin profunzimea narativei și a stilului animației, și Star Wars Vision chiar pare că va aduce fanilor o perspectivă interesantă asupra acestei epopei galactice. Într-un fel, arta occidentală și cea orientală merg mână în mână, fiecare inspirdându-se din ceea ce are de oferit cealaltă.

Star Wars Visions

În Star Wars regăsim, de pildă, diverse elemente specifice culturii japoneze. Design-urile și emblemele uniformelor, tranzițiile între scene care au la bază pasiunea lui George Lucas pentru filmele lui Akira Kurosawa. Stilurile sunt combinate și recombinate, iar asta se aplică și în sens opus, Japonia împrumutând multe elemente din cinematografia occidentală datorită popularității acestora.

Vorbim, deci, despre un soi de simbioză, o fuziune armonioasă, un teren de mijloc a două culturi care se întrepătrund fără să aducă exagerări grețoase, după cum mă plângeam *ahem și aici *ahem. Sigur, există niște idei pe care nu le poți altera, pentru că sunt specifice, sunt ceea ce conferă unicitate unei culturi, dar există și această linie care le delimitează, lăsând loc amestecării cu moderație.

Revenind însă la Star Wars Visions, antologia va beneficia de atenția a șapte studiouri de animație: Kamikaze Douga, Geno Studio (Twin Engine), Studio Colorido (Twin Engine), Trigger, Kinema Citrus, Science Saru și Production IG. Din cele prezentate până acum, stilurile sunt deosebite, iar fiecare episod va prezenta universul Star Wars dintr-o perspectivă unică, inclusiv în stilul dramelor istorice japoneze. Moștenirea culturală a francizei s-a propagat pretutindeni, iar în acest univers cosmopolit, ca fapt divers, termenul de „Jedi” a fost preluat chiar de pe meleagurile Țării Soarelui-Răsare.

Star Wars Visions se va lansa pe Disney Plus la toamnă, pe 22 septembrie, iar printre episoade se numără:

  • The Duel – Kamikaze Douga (Batman Ninja)
  • Lop & Ocho – Geno Studio (Golden Kamuy)
  • Tatooine Rhapsody – Studio Colorido (A Whisker Away)
  • The Twins and The Elder – Trigger (Kill La Kill)
  • The Village Bride – Kinema Citrus (Tokyo Magnitude 8.0)
  • Akakiri and T0-B1 – Science Saru (Japan Sinks)
  • The Ninth Jedi – Production IG (Ghost in the Shell)

Star Wars Visions anotlogie anime

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button