PC&Consoles

Star Citizen este campion la venituri obținute din finanțare publică

Star Citizen a strâns o mulțime de bani în 2017. Potrivit datelor colectate de Polygon, simulatorul spațial super-ambițios a obținut anul trecut 34,91 milioane de dolari, scăzând de la 36,11 milioane de dolari în anul precedent. În total, Star Citizen a obținut o sumă exorbitantă de 175,9 milioane de dolari, conform propriilor date publice de finanțare ale jocului. Rețineți că aceste cifre nu includ banii restituiți prin returnări, dar luându-le chiar și pe acelea în considerație, numărul este, cu siguranță, încă imens.

Pentru a pune în perspectivă valoarea de 34,91 milioane de dolari, aceasta reprezintă mai mult decât dublul banilor (17,25 milioane dolari) obținute de peste 700 proiecte de jocuri video la un loc pe Kickstarter în 2017. Au trecut doi ani de când propria campanie de finanțare a lui Star Citizen a adunat mai mult decât dublul eforturilor combinate ale fiecărui proiect de joc video pe Kickstarter.

Star Citizen s-a lansat pe Kickstarter în 2012 și a realizat obiectivul inițial de finanțare de 500.000 de dolari într-o săptămână. Campania s-a încheiat cu 2,1 milioane de dolari. Studioul Cloud Imperium a trecut apoi la colectat fonduri prin site-ul propriu unde a obținut milioane și milioane de dolari prin vânzarea de nave și, mai recent, parcele de teren în tot universul jocului.

Dezvoltarea jocului este condusă de Chris Roberts, care a proiectat jocurile Wing Commander (și a regizat filmul din 1999 cu acelasi nume).

În alte știri legate de Star Citizen, Crytek dă în judecată Cloud Imperium pentru încălcarea contractului și pentru încălcarea drepturilor de autor. Crytek dă în judecată pe baza afirmației potrivit căreia studioul Star Citizen nu a respectat promisiunile pe care le-a făcut pentru utilizarea CryEngine de la Crytek. Cloud Imperium declară că procesul este „fără merit” și că este pregătit să se lupte „în mod energic” în instanță dacă trebuie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button