PC&Consoles

Crytek dă în judecată producătorul lui Star Citizen

Crytek a intentat un proces împotriva Cloud Imperium Games privind utilizarea tehnologiei Cryengine în Star Citizen, întemeiat pe faptul că Crytek a acordat licență motorului CIG la o rată inferioară pieței, în schimbul unei expuneri proeminente a mărcilor sale în Star Citizen. Acest lucru nu se mai întâmplă deoarece jocul rulează acum pe motorul Lumberyard de la Amazon, dar problemele au început de fapt cu mult înainte de asta.

Reclamația sună în felul următor:

Pârâții au știut dreptul lui Crytek de a-și afișa mărcile comerciale și anunțurile privind drepturile de autor în jocul video Star Citizen, iar materialele de marketing aferente au reprezentat o componentă critică a Acordului de licență pentru joc. Cu toate acestea, până cel târziu la data de 24 septembrie 2016, co-fondatorul Chris Roberts a căutat în mod public să reducă contribuția lui Crytek la Star Citizen, afirmând că „noi nu-l mai numim [motorul pentru jocuri video] CryEngine, noi îi spunem Star Engine. La puțin timp după aceea, pârâții au eliminat mărcile comerciale Crytek și notificările privind drepturile de autor de la jocul video Star Citizen și materialele de marketing aferente, încălcând acordul de licență pentru joc.

Trecerea la Lumberyard însăși face parte din plângere, totuși, deoarece „acordul de licență pentru joc afirmă că pârâții au o licență doar pentru a încorpora exclusiv CryEngine în joc„, potrivit reclamației. CIG nu a reușit, de asemenea, să furnizeze către Crytek „repararea erorilor și optimizările” promise pentru motorul care a ieșit din utilizarea sa în Star Citizen. Complicând lucrurile și mai mult de atât este faptul că Lumberyard, deși puternic modificat și îmbunătățit, se bazează pe Cryengine.

De asemenea, este vorba despre utilizarea lui Cryengine în dezvoltarea lui Squadron 42, componenta single player a lui Star Citizen. CIG a anunțat la începutul anului 2016 că Squadron 42 va fi disponibil pentru cumpărare separat de Star Citizen, ceea ce, în opinia lui Crytek, face din acesta un joc separat. Dar acordul de licență pentru joc acordat dezvoltatorilor dă doar dreptul de a folosi motorul în Star Citizen, iar prin divizarea lor, CIG „intenționează și intenționează să utilizeze Cryengine fără licență, încălcând astfel legile dreptului de autor„.

Procesul lui Crytek se întemeiază pe încălcarea contractului și a încălcării drepturilor de autor și caută daune directe, care crede că „depășesc în mod substanțial” 75.000 de dolari, împreună cu amestecul obișnuit de daune punitive și interdicții.

Cloud Imperium Games a declarat:

Suntem conștienți de faptul că plângerea Crytek a fost depusă la Tribunalul Districtual din SUA. CIG nu a folosit CryEngine de ceva timp de când am trecut la Lumberyard. Acesta este un proces fără merite pe care îl vom apăra cu fermitate, inclusiv recuperarea de la Crytek a oricăror costuri suportate în această chestiune.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button