RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Standardul SD Express se extinde la carduri microSD

În viitorul apropiat veți avea parte de carduri microSD cu viteze de transfer foarte mari, deoarece standardul SD Express se extinde acum și la formatul acesta.

Dacă nu mai țineți minte despre ce era vorba, SD Express este în esență folosirea unei interfețe NVMe pe un card cu memorie foarte rapidă, cu un buffer de memorie și suport pentru comenzi multiple primite în paralel de la nuclee diferite. Rezultatul este capacitatea de depăși 900MB/s în ceea ce privește vitezele de transfer, cu mult peste orice card microSD contemporan. Efectiv veți avea la dispoziție un SSD într-un format foarte, foarte mic.

Desigur, veți avea nevoie și de un dispozitiv compatibil care să se folosească de acest nou standard. Unul care să aibă conectori pentru acei pini adiționali de la UHS-II. Dar chiar și în lipsa lor, tot veți putea folosi cardul microSD la viteze ceva mai tradiționale. Această parte este binevenită, din moment ce telefoanele de pe piață încă nu prea dispun de așa ceva la scară largă.

Noul tip de card va avea aplicații numeroase acum că telefoanele încep să capete camere cu rezoluții din ce în ce mai mari și capabile să înregistreze video foarte detaliat în 4K, sau la mai mult de 60 de cadre pe secundă. În ceea ce privește prețuri, probabil nu vor fi mici, dar deocamdată sunt neclare.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button