Știri ITTECHTelefoane

Standardul 5G a fost definitivat

Am o veste bună pentru cei care visează să aibă acces prin telefon la viteze de internet uluitoare, fără să fie nevoie să se conecteze la o rețea de WiFi. Varianta finală a standardului 5G a fost bătută în cuie, specificațiile fiind acum gata pentru a fi implementate de companiile de telecomunicații și de producătorii de telefoane mobile.

Au tot fost până acum variante de testare ale tehnologiei 5G, până și în România, în cazul acelui test fiind atinsă o viteză de 24Gb/s. Însă acest gen de teste tot erau bazate pe hardware ce nu era încă finalizat, din moment ce nici specificațiile nu erau la acea dată complete.

Acum că partea de proiectare este gata, trebuie doar să așteptăm să vedem când exact vor reuși producătorii de hardware să implementeze noua infrastructură (testele folosind în parte tehnologie menită pentru 4G), și când vor începe să își facă apariția telefoanele care chiar sunt capabile să acceseze lățimea de bandă folosită de 5G. Și când se va întâmpla asta? Probabil desfășurarea la scară largă va începe prin 2020.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button