Știri IT

Tehnologia 5G a ajuns la Bucuresti!

Telekom Romania și Ericsson au organizat la Bucuresti prima demonstrație live a tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est.

In demo-ul live au fost atinse viteze de pana la 24 Gbps prin intermediul unei platforme de testare prototip. În plus, au fost prezentate o soluție de robotică în cloud, un robot autonom, o soluție bazată pe senzori montați pe un vehicul în mișcare pentru a obține o monitorizare dinamică a mediului și o demonstraţie live de transport urban conectat.

Demonstraţia a testat viteza, latența și directivitatea de radiaţie controlată (beam forming), atingând viteze de peste 60 de ori mai mari decât cea mai mare viteză comercială locală 4G din prezent, cu o latență de cel puțin jumătate din ceea ce se înregistrează, în prezent, la rețelele mobile actuale.

Trecerea la 5 G inseamna un volum de date mobile de 1000 de ori mai mare, o viteza de procesare care va creste de 100 de ori si o crestere spectaculoasa a numarului de dipozitive conectate la retea. În același timp, 5G va permite conectarea eficientă a miliardelor de dispozitive Internet of Things.

Pentru utilizatorul european, 5G va deveni realitate in 2020 si se asteapta ca aceasta tehnologie sa inaugureze epoca Internetului industrial. Evident, in prima faza vorbim despre preturi ridicate, care vor scadea pe masura ce aria de acoperire se va extinde. Dar in momentul in care acesta tehnologie va fi posibila, vom putea viziona filme 3D direct pe telefon sau tableta sau vom putea descarca filme 4K in cateva secunde.

Urmariti imagini de la eveniment aici:

 

 

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button