Știri ITPCTECH

SSD-urile se vor scumpi anul acesta

Luați-le cât sunt ieftine

Am o veste neplăcută pentru cei care speră să strângă bani anul acesta pentru un SSD mare și frumos. Dacă nu vă grăbiți, s-ar putea să fiți nevoiți să strângeți bani pentru câteva luni în plus.

Preconizările pentru scumpirea memoriei NAND Flash continuă, iar în ultima vreme au început să se materializeze. Conform datelor tabulate de DRAMeXchange și a predicțiilor făcute de Digitimes, prețul memoriei de stocare deja a crescut cu aproximativ 10% spre sfârșitul anului 2019, după foarte multe luni de declin, și va crește în continuare..

Această scumpire se va accentua cu încă 10% pe parcursul primului trimestru din 2020, iar până la finalul anului va ajunge chiar la 40% față de ce avem acum pe piață.

Motivul scumpirii este o acumulare a mai multor factori, precum incidentul de la fabrica Toshiba din luna iulie, un alt incident similar ce s-a produs recent la Samsung, scumpirea materialelor necesare pentru crearea memoriei, extinderea întârziată a capacității de producție, cantitate mică de NAND aflată pe inventar, precum și cererea sporită.

Această cerere vine din partea centrelor de date, ce mizează din ce în ce mai mult pe SSD-uri, din partea telefoanelor mobile, ce încep să abandoneze în masă capacitățile mici de stocare de 8 și 16GB, 64GB devenind noul standard, precum și din partea noilor console de jocuri ce se vor folosi de memorie NAND foarte multă.

Pe scurt, toată lumea vrea memorie NAND Flash, dar deocamdată nu există producție suficientă cât să acopere cererea preconizată, așa că prețul va crește.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button