PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

O pană de curent provoacă pagube masive la Toshiba și Western Digital

Cât credeți că înseamnă 6 Exabytes? Voi încerca să vă ofer un cadru de referință. Aveți în PC-ul vostru, probabil, cel puțin 1TB. Eh, înmulțiți asta cu 1000 și tot nu veți avea un Exabyte. Înmulțiți asta cu încă 6000 și veți avea acei 6 Exabytes. Și de ce este acest număr important? Pentru că atât a pierdut Western Digital pe 15 iunie, din cauza întreruperii curentului de la fabrica pe care o deține în parteneriat cu Toshiba în Japonia.

Nu este vorba de HDD-uri șterse, sau de fișiere pierdută, ci de memorie NAND pentru SSD-uri. Pana de curent, ce a ținut doar 13 minute, a dus la pagube, întârzieri și amânări ce au determinat reducerea producției cu acei 6 Exabytes pentru următoarea perioadă, reprezentând o jumătate din capacitatea de producție a celor de la Western Digital pentru un trimestru. Fabrica va intra în funcțiune deplină abia la mijlocul acestei luni.

Probabil vă întrebați dacă această problemă de producție va avea cumva un impact asupra prețului memoriei pentru SSD-uri sau telefoane mobile. Eh, dacă ar fi fost doar acei 6 Exabytes, poate că nu. Dar din moment ce Western Digital nu se folosește de cea mai mare parte a fabricii, ci Toshiba, pierderile sunt și mai mari de atât. Compania nu a vrut să spună care este paguba, dar se așteaptă să fie în jurul a încă 9 Exabytes. Ca să înțelegeți și mai bine, „fabrica” este compusă din cam cinci uzine, fiecare cu o lungime de mai bine de 300 de metri. În mod normal, complexul respectiv produce memoria NAND Flash responsabilă pentru 35% din venitul generat de industrie.

Nu a fost o pană de curent ordinară.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button