Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Piața second-hand va fi inundată cu SSD-uri folosite la minat de Chia

Chia ar fi trebuit să fie „the next big thing” când vine vorba de criptomonede, însă ceea ce era supranumit Green Bitcoin și-a pierdut peste 80% din valoare și acum costă în jur de 280$. Asta a dus la o inundație de SSD-uri folosite la minat pe piața second-hand, ceea ce ar putea induce mulți utilizatori în eroare. Iar acest articol vine ca și un mic heads-up înainte de a cumpăra un astfel de mediu de stocare de pe site-uri precum OLX.

Pentru a genera Chia nu ai nevoie de plăci video și procesoare super rapide, ci de medii de stocare. Asta a dus la o mică criză pe zona de SSD-uri și HDD-uri, întrucât procesul prin care este generată moneda uzează foarte rapid aceste componente. Iar acum că valoarea monedei a căzut în cap, mulți dintre minerii care au investit în medii de stocare rapide încearcă să își recupereze o parte din bani din vânzarea acestora.

Care este problema? Mulți dintre aceștia vând SSD-urile deja uzate ca fiind noi-nouțe, ceea ce ar putea prinde în capcană utilizatorii neavizați care merg pe încredere. Momentan problema a prins avânt în China, ca de obicei, dar nici Europa nu este lipsită de mineri și sunt sigur că piața second-hand va fi în curând plină de medii de stocare folosite la minat. Deci pentru moment, sfatul meu rămâne să cumpărați fie din magazin, fie second-hand din surse de încredere.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button