TECHRSS PaginaDeMedia

Iată cum colectează Spotify Voice Assistant datele – Cu mai mult bun simț decât Facebook

Nu mai are rost să negăm faptul că fenomenul de relevant ads este ceva la ordinea zilei, uneori îngrijorător, alteori exemplu de ironie cruntă. Dar oamenilor nu le place atunci când serviciile pe care le utililzează își bagă nasul unde nu le fierbe oala. Facebook este cel mai puternic și relevant exemplu, dar nu doar acest curent social media poate fi catalogat drept spion neobrăzat. Vrei, nu vrei, și Spotify face asta prin intermediul propriului voice assistant, iar compania suedeză a oferit și niște explicații cu privire la modul în care Spotify Voice Assistant colectează datele utilizatorilor.

Procesul este simplu: rostești duios „Hey, Spotify”, apoi îți faci de cap cu comenzile și cântecele preferate. Pentru asta, Spotify specifică de la bun început faptul că voice assistant-ul este opțional, și îl poți activa și dezactiva oricând. De asemenea, softul nu înregistrează tot ceea ce spui. Acesta se activează la semnalul tău vocal sau la apăsarea butonului și se oprește din înregistrat în momentul în care a efectuat comanda respectivă. Spotify Voice Assistant răspunde la comanda vocală pentru activare, AI-ul înregistrându-ți cuvintele preț de câteva secunde, dar această înregistrare este automat ștearsă dacă rostești greșit cuvintele sau te răzgândești.

Unde trimite datele acest voice asistant al Spotify?

De aici, însă, lucrurile devin cam nasoale, în sensul că Spotify a oferit câteva lămuriri despre destinațiile spre care se îndreaptă datele tale odată ce începi să folosești asistentul vocal. Bineînțeles, algoritmul se va adapta la aceste date pentru a-ți oferi reclame relevante, practic sacrificiul uzual pentru orice platformă pe care o folosești. Asta se poate rezolva ușor dacă ești un abonat la planul Premium, dar nici acest plan nu te salvează de partenerii pe care Spotify îi aduce la picnicul unde se servesc datele tale. Compania le împarte cu partenerii aferenți și cu furnizorii de servicii cloud storage, pe motiv că doar așa poți utiliza aplicația.

Într-un fel, în ograda Spotify se practică ceva mai mult bun simț față de Facebook. Dar asta nu i-a împiedicat pe curioși să-și exprime îngrijorările, mai ales după ce suedezii au anunțat că lucrează la un nou tip de voice asisstant, care îți poate recomanda melodii și genuri muzicale în funcție de tonul vocii, starea de spirit, vârstă și gen. O abordare interesantă, aș putea spune, dar încă prefer metodele băbești prin care apăs frumos butonul în formă de lupă, ca să-mi caut artiștii preferați, sau să dau o șansă Daily Mix-urilor, pentru că acestea fac o treabă bună. Cel puțin la mine în aparat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button