Community

Spotify începe să experimenteze cu introducerea NFT-urilor pe paginile artiștilor

NFT-urile sunt aici să rămână, fie că-ți place sau nu, iar dacă există un serivicu pe care-l folosesc aproape 24/7 și care nu doresc să fie pângărit, acesta este Spotify. Platforma de music streaming a început să introducă galerii de NFT-uri ca parte a unei serii de teste realizate de către companie. Primele exemple au fost descoperite de unii utilizatori Android din Statele Unite și includ preview-uri de NFT-uri pentru artiști precum Steve Aoki și The Wombats.

Spotify a început să facă teste care vor ajuta un mic grup de artiști să-și promoveze NFT-urile deja existente pe paginile de pe platformă ale artiștilor. Facem teste destul de des cu scopul de a îmbunătăți experiența de utilizare a Spotify atât de către fani, cât și de către artiști. Unele dintre aceste teste ajung în cele din urmă să fie bazele unor funcții noi și importante. Altele au rol pur epxerimental și informativ.

Utilizatorii eligibili vor putea căuta profilurile celor doi artiști, iar acolo vor trona galeriile cu NFT-uri. Odată ce selectezi o ilustrație, vei fi redirecționat către colecția respectivă. Alături de acestea, Spotify vrea să introducă și opțiunea See More, care îi redirecționează pe utilizatori de la NFT-ul cu pricina la platforma OpenSea, pentru a putea achiziționa produsul dorit. Spotify suportă ca NFT-uri doar imaginile statice, deci videoclipurile, GIF-urile și (destul de ciudat având în vedere platforma), fișiere audio.

Spotify NFT

Spotify se gândește dacă vrea să urmeze turma

Totodată, platforma nu-și va opri niciun comision din vânzările de NFT-uri prin Spotify. Rămâne de văzut dacă opțiunile sunt valabile doar pentru profilurile lui Steve Aoki și The Wombats sau dacă testul va rezulta în cele din urmă într-o implementare oficială. Șansele sunt destul de măricele, având în vedere că zvonurile despre implicarea companiei în acest segment au început să se adeverească. Asta datează încă din luna martie, când se specula că Spotify se va alătura spațiului Web3 după ce au fost descoperite două poziții pentru angajare pe partea de blockchain și NFT-uri. Well, we had it coming. După Instagram, iată că Spotify începe să experimenteze cu chestiile astea, deci mai devreme sau mai târziu tot vom vedea NFT-urile în spațiul unde ne bucurăm de muzică.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button