GamingPC&Consoles

Spider-Man Remastered pentru PC este încă un succes răsunător pentru PlayStation

Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat de lansarea lui Marvel’s Spider-Man Remastered pe PC. Jocul creat de Insomniac Games a fost lansat inițial în 2018 ca exclusivitate pentru PlayStation 4, dar în ultima perioadă cei de la Sony au început să exploreze teritorii noi. Iar după succesul unor jocuri precum Horizon Zero Dawn și God of War pe PC, deja portările astea au devenit o evoluție naturală a lucrurilor.

În momentul în care a fost lansat pe Steam, God of War a devenit cel mai bine cotat joc lansat pe platforma celor de la Valve. Era și normal ca așteptările pentru Spider-Man să fie mari, iar în momentul de față, jocul celor de la Insomniac are dejapeste 10.000 de recenzii, dintre care 96% sunt pozitive; asta după primul weekend, da?! În plus, numărul de jucători înregistrat de această lansare nu a fost întrecut decât de God of War.

Conform unui analist specializat pe piața de gaming, lansarea celor de la Insomniac a înregistrat un număr de 66.436 de jucători peste weekend. Ca și context, în perioada lansării sale, God of War a strâns în același timp nu mai puțin de 73.529 de gameri. Pe locul trei în topul lansărilor PlayStation pe PC se află Horizon Zero Dawn cu 56.557 jucători. Cu lansări precum Uncharted 4 pe drum, abia aștept să văd cum va arăta topul ăsta prin vara anului viitor.

Avantajele portării lui Spider-Man pe PC încep deja să se vadă

Marvel’s Spider-Man Remastered a fost un succes printre gamerii de pe Steam care abia așteptau să joace una dintre cele mai tari exclusivități de pe PlayStation. Dar popularitatea acestuia a ajuns și în scena de modding, iar comunitatea nu a dezamăgit. În numai un weekend de la lansare avem deja un așa numit Modding Tool care le permite gamerilor să instaleze modificări în jocul de bază.

Printre modurile disponibile, avem unele care înlocuiesc personajul principal cu Black Cat sau chiar Stan Lee. Mai există și moduri vizuale, care elimina HUD-ul la o simplă apăsare de buton, ori un mod care mi-a atras atenția în mod special deoarece oferă un aer noir New York-ului din joc. Ăsta este doar începutul, iar dacă vreți să urmăriți evoluția modurilor pentru acest titlu, există deja și o comunitate de Discord dedicată.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button