PC&ConsolesGaming

Sony a anunțat un nou eveniment State of Play și ne arată de ce E3 a fost anulat

Cei de la Sony au anunțat data când se va ține cel mai nou eveniment State of Play, locul unde compania își arată cele mai noi jocuri și momentul în care primim tot felul de update-uri pentru proiectele deja în dezvoltare. Iar anul ăsta, se pare că focusul principal va fi pe Final Fantasy XVI, cel mai nou RPG de la Square Enix. Poate te gândești că Square Enix nu face parte din Sony, dar FF16 se va lansa în exclusivitate pe PS5, urmând ca celelalte platforme să primească jocul mai târziu.

Partea cea mai bună la anunțul ăsta de la Sony e ca vom vedea peste 20 de minute de gameplay din noul joc Final Fantasy. Nu știu ce crezi tu despre seria asta, dar eu sunt foarte curios să văd cum va evolua franciza și de această dată. Încă nu știm dacă acest State of Play se va concentra doar pe FF16 sau vom vedea și alte anunțuri și update-uri pentru alte jocuri.

Din informațiile limitate pe care le avem acum, se pare că Final Fantasy XVI va avea o poveste lungă (aproximativ 80 de ore), sistemul de combat va fi mai plin de acțiune (spre deosebire de sistemele turn-based din trecut) pentru a fi mai atrăgător pentru gamerii tineri. În plus, ca orice titlu AAA serios din 2023, jocul va costa 70 de euro.

Dar am menționat în titlu faptul că acest State of Play ne arată de ce E3 a fost anulat, și asta e adevărat. Așa cum vezi, companiile preferă să își anunțe jocurile noi sau update-urile într-un mediu controlat, în care toți ochii să fie doar pe ei. Chiar dacă franciza Final Fantasy este atât de mare și are atât de mulți fani, într-o convenție unde alde Nintendo vorbește despre noul Zelda sau Microsoft arată imagini noi din Fable, e greu să furi lumina reflectoarelor.

Sony State of Play va avea loc la miezul nopții dintre joi și vineri. Ținând cont că vineri e zi liberă legală, ai toate motivele din lume să stai până târziu și să vezi toate lucrurile noi din Final Fantasy XVI, mai ales dacă ești un fan al seriei.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button