PC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Magazinele PS3 și PS Vita încă nu au murit, dar Sony le va face aproape inutilizabile

Pentru mulți, o consolă veche de 15 ani, cum este credinciosul PS3, nu reprezintă un motiv al abandonării. Din păcate, mulți producători, cum este și Sony, aleg să înceteze suportul generațiilor vechi, în favoarea dedicării aproape în exlcusivitate vremurilor moderne. Cam așa stau lucrurile și în cazul lui PS Vita care, alături de fratele-cărămidă, se cam află în moarte clinică.

Acum ceva vreme, Sony luase decizia să închidă magazinele digitale ale celor două console. Practic, erai pus în imposibilitatea de a mai achiziționa jocuri de PS Vita și PS3. Vestea i-a lovit din plin pe nostalgici și pe colecționarii care își doreau să mai poată juca, măcar puțin titlurile originale rezervate vechii console. Japonezii s-au răzgândit însă, urmând o perioadă relativ calmă, în care magazinele digitale au putut fi folosite în continuare. Ba chiar mai mult, bătrânul PS3 chiar primise prima actualizare de software după ani buni.

Uite că n-a durat mult, iar Sony revine cu o înștiințare deranjantă. De acum ne luăm adio de la plata cu cardul sau prin PayPal pentru conținutul de PS3 și Vita. Schimbarea va intra în vigoare din 27 octombrie 2021, deci dacă încă n-ai apucat să pui mâna pe exemplarul acela din Killzone 2 sau Infamous 2 sau Resistance, ce mai aștepți? 🙁

OK, dar ce alternative avem?

Pentru a putea achiziționa jocuri pe PS3 sau PS Vita, va trebui să comiți inutilul act de a ieși din peșteră și da te deplasa către orice locație de unde poți cumpăra un gift card fizic pentru a-l folosi la cumpărături pe cele două console.

Alternativ, poți folosi sistemul de wallet funding, o metodă pe care mulți nu o prea au la suflet. Trebuie să te folosești de site-ul Sony pentru a adăuga suma respectivă sau să o adaugi de pe PS4 și PS5 și abia după să o poți cheltui pe vechea generație.

Ce-i drept, ne aflăm într-un punct al istoriei consolelor de jocuri în care modelel mai vechi sunt devorate de hardware-ul current-gen. Chiar și așa, PlayStation 3 (și într-o oarecare măsură și Vita) încă se mai bucură de un fanbase activ, însă utilizatorii sunt forțați să vadă cum Sony le demontează bucată cu bucată, smulgând serviciu după serviciu, până când cele două console își vor da în cele din urmă duhul. Ne aflăm în 2021, dar voi ce amintiri aveți cu PlayStation 3 și PlayStation Vita? Mai dețineți vreun exemplar? Și dacă da, îl mai folosiți?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button