Auto

Sony începe să se implice și mai mult în domeniul mașinilor electrice

Sony se grăbește să-și canalizeze eforturile în industria auto. Conglomeratul japonez a decis să se concentreze nu numai în furnizarea de tehnologii foto pentru giganți precum Apple, Google și Samsung, ci și în producerea și furnizarea de senzori sofisticați pentru EV-uri. Astfel, Sony își dorește să reușească să devină un furnizor important de astfel de componente pentru cel puțin 15 din cei mai populari 20 de producători auto globali, asta până la finalul lui 2025. Ținta companiei este reprezentată de mașini electrice și de îmbunătățirea funcțiilor de autopilot.

Sony a atras atenția industriei în momentul în care a dezvăluit în 2020 propriul său prototip de EV, intitulat Vision-S. Un upgrade al conceptului mai târziu, aceiași Sony anunțau la începutul lui 2022 că și-au lansat o divizie EV prin parteneriatul cu Honda. Cei doi producători japonezi și-au consolidat alianța și și-au propus să transforme conceptul de Vision-S în realitate, însă aceasta era doar o parte din întregul viitor imaginat de Sony. Deci, Sony și-a propus să-și fabrice nu doar propria mașină, ci să producă și să ofere și tehnologia cu pricina celor mai importanți jucători de pe piață, după cum afirmă Terushi Shimizu în cadrul unei ședințe cu investitorii susținută vinerea trecută.

Estimăm că vom furniza 75% din totalul senzorilor auto către cele mai importante 20 de companii globale până la finalul anului fiscal 2025.

Shimizu a precizat că, în trei ani de acum încolo, cele 20 de nume din industrie vor produce și furniza 80% din totalul mașinilor vândute la nivel global. Sony plănuiește să investească în jur de 7 miliarde de dolari în dezvoltarea de senzori inteligenți în decursul acestei perioade. Doar că aici ne lovim de un impas, adică de criza de semiconductori, care a pus în genunchi nenumărate industrii. Cum va reuși compania să echilibreze balanța cererii și a stocurilor rămâne de văzut, dar nu este totul pierdut.

Sony a investit 7 mliarde de dolari în construirea unei fabrici de semiconductori în Japonia, ca parte a unui parteneriat cu TSMC. Ambii giganți vor să-și consolideze cooperarea și să securizeze stocurile de componente, dar asta cere timp și răbdare, în condițiile în care Sony a început să se grăbească în vederea extinderii și pe domeniul auto.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button