AutoRSS PaginaDeMedia

Sony face progrese în domeniul mașinilor electrice – Cum arată Vision-S 02 în primă fază?

Sony se mobilizează pentru a-și îndeplini unul din cele mai importante obiective din industria auto. Japonezii vor să intre și ei pe piața mașinilor electrice, iar primele vești legate de acest aspect au fost anunțate în urmă cu doi ani, la CES 2020.

Este vorba despre VISION-S, o inițiativă care are scopul de a contribui la evoluția în domeniul mobilității. Astfel, Sony expus la standul său un vehicul-prototip. Pentru a demonstra felul în care acest concept funcționează în lumea reală, Sony a început testarea sa pe drumurile publice din Europa în luna decembrie a aceluiași an și, în același timp, a demarat teste pentru asigurarea securității și a unei experiențe optime de utilizare oferită de tehnologiile imagistice și de detectare instalate în interiorul și în exteriorul vehiculului, dar și teste dedicate evaluării funcționării interfeței om-mașină („human-machine system – HIM”).

În aprilie 2021, Sony a început testele de conducere bazate pe tehnologia 5G și va continua să aplice tehnologiile actuale încorporate de producătorii auto, care se află într-o fază de tranziție către vehiculele electrice (EV).  Sony are în vedere extinderea planurilor descrise mai sus și intră, astfel, într-o nouă fază a dezvoltării VISION-S, făcând mai multe anunțuri cu ocazia prezenței la CES 2022.  

În cadrul evenimentului, Sony a anunțat și a prezentat un vehicul-prototip SUV (VISION-S 02), ca o nouă propunere de design și structură. Acesta utilizează aceeași platformă cloud dezvoltată pentru vehiculele electrice precum VISION-S 01, sedanul prezentat anterior care este testat pe drumurile publice. 

Sony VISION-S
Sony VISION-S Întâiul

Sistemul oferă o experiență de condus sigură prin recunoașterea și analizarea mediului înconjurător, în timp real, prin folosirea senzorilor instalați 360 de grade în jurul vehiculului. Aceștia sunt senzori de înaltă sensibilitate, de înaltă rezoluție, senzori de imagine CMOS cu interval dinamic larg, dar și senzori LiDAR care percep foarte exact spațiul tridimensional. În plus, sistemul îi oferă șoferului o interacțiune intuitivă, în combinație cu sistemul de sunet al vehicului și cu sistemul HMI, în așa fel încât acesta să poată aprecia corect starea mediului înconjurător, precum prezența vehiculelor aflate în misiuni de urgență, chiar și din interiorul mașinii.

În ansamblul SUV-ului creat de Sony, senzorii Time-of-Flight (ToF) sunt utilizați pentru a asigura funcțiile de monitorizare pentru autentificarea șoferului și pentru supravegherea pasagerilor. Aceștia suportă gesturi intuitive și comenzi vocale care au scopul de a crește utilizabilitatea interfeței mașinii. În plus, pentru a oferi un mediu care să fie potrivit preferințelor fiecărui utilizator, vehiculul va include o nouă funcție ce le va permite acestora să personalizeze tema display-ului și sunetele de accelerare și încetinire pe care le emite vehiculul. 

Sony VISION-S

Sony îi oferă lui Vision-S mai multe avantaje din punct de vedere software. Setările vehiculului, încuietorile și setările utilizatorului pot fi sincronizate prin conectarea vehiculului la cloud, folosind comunicațiile mobile, inclusiv comunicațiile prin 5G, standard ce oferă latență scăzută, capacitate mare a rețelei și viteze foarte mari de transfer al datelor. În plus, din moment ce actualizările sunt redate în interiorul vehiculului over the air (OTA), sunt posibile asigurarea securității și a dezvoltării ulterioare.

Boxele integrate în scaune formează un câmp de sunet tridimensional, alături de serviciul de streaming compatibil „360 Reality Audio”. VISION-S include serviciul digital integrat BRAVIA CORE. Acesta permite redarea video comună sau individuală, atât pe ecranul frontal panoramic, cât și pe display-urile aflate pe spatele scaunelor din față. 

Si pentru că Sony nu ar fi Sony fără joacă, opțiunile de gaming au fost dezvoltate, oferind posibilitatea de a juca titluri PlayStation, printr-o conexiune de la distanță cu consola de acasă, adițional față de jocurile prin cloud streaming. 

În esență, compania va înființa la primăvară o divizie specializată, adică Sony Mobility Inc. Acesta va fi modul principal prin care dezvoltatorii se vor implica în dezvoltarea mașinilor electrice. Sony Mobility Inc. vrea să folosească din plin tehnologiile AI curente și conectivitatea 5G. După cum reiese și din prezentare, VISION-S 02 este un SUV destul de frumușel venit din partea unui nume foarte important din industria tech. Sony a fost cu noi încă din 1946, și este aici pentru a ne duce într-un viitor foarte promițător și interesant.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button