Auto

Sony și Honda vor dezvolta mașini electrice împreună

Este un moment important în industria auto, îndeosebi cea EV. Două nume importante sunt pe cale să formeze o nouă companie care se va ocupa cu producția de mașini electrice. Sony și Honda și-au anunțat planul printr-un acord care precede „semnarea oficială” a contractrului. Noua companie va lua naștere cel mai probabil în decursul acestui an, fiind momentan lipsită de orice nume, iar primul vehicul creat de cei doi producători este programat pentru 2025.

În cadrul noii companii, Honda va prelua design-ul, dezvoltarea și marketarea vehiculului, în vreme ce Sony se va ocupa de partea hardware și software, adică senzori, telecomunicații și sisteme de infotainment. Alianța ar putea ajuta Honda să-și împlinească obiectivul de a face tranziția completă spre vehicule electrice până în 2040. Cât despre Sony, alegerea aceasta nu ar trebui să ne mire. Cei din urmă și-au anunțat de ceva vreme această mobilizare, prezentându-și propriile modele de EV-uri, Vision-S EV și SUV-ul electric Vision-S 02.

Sony și Honda vor beneficia din plin de pe urma parteneriatului

Așa-numita companie Sony Mobility ar fi urmat să fie înființată în această primăvară, pentru ca Sony să-și ducă la bun sfârșit planurile pe piața auto, dar se pare că noua companie fondată alături de Honda va fi responsabilă cu această ambiție.

Obiectivul Sony este acela de a umple lumea de emoție prin puterea creativității și a tehnologiei. Prin această alianță cu Honda, nume care a acumulat de-a lungul anilor multă experiență și reușite la nivel global în industria auto și care continuă să facă progrese revoluționare în acest sector, intenționăm să ne concentrăm pe viziunea noastră de a face din acest spațiu al mobilității un spațiu emoționant și să contribuim la evoluția deplasării bazate pe siguranță, entertainment și adaptabilitate.

– Kenichiro Yoshida, CEO Sony

Noua Companie are ca scop inovarea, evoluția și expansiunea mobilității în jurul lumii printr-o abordare complexă și ambițioasă. Ceea ce oferă aceasta va depăși așteptările și imaginația clienților. Vom realiza asta cu ajutorul tehnologiei noastre de ultimă generație și a cunoștințelor despre mediul înconjurător și siguranță în timp ce vom alinia performanțele thnologice ale celor două companii.

Deși între Sony și Honda există multe similarități istorice și culturale, domeniile noastre de experiență sunt foarte diferite. De aceea, consider că această alianță care aduce laolaltă punctele forte ale companiilor noastre oferă posibilități imense pentru viitorul mobilității.

– Toshihiro Mibe, CEO Honda

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button