Tech&ITTECHTelefoane

Sony crede că telefoanele vor duce la dispariția DSLR-urilor până în 2024

Telefoanele devin din ce în ce mai puternice cu fiecare generație lansată, iar camerele destul de anemice de acum câțiva ani au fost înlocuite cu senzori extrem de capabili. Sony crede că acest trend va continua, iar până în 2024, telefoanele mobile vor duce la dispariția camerelor foto DSLR. Și dacă urmărim piața de smartphone-uri care scuipă zi de zi specificații precum 100MP+ și alte nebunii d-astea, nici nu este greu să înțelegem de ce această afirmație nu e deloc departe de adevăr.

Aș putea intra în detalii, specificații tehnice și predicții ale mai marilor ingineri din domeniu, dar prefer să abordăm lucrurile dintr-o perspectivă ceva mai simplistă. De câte ori ați plecat într-o vacanță în ultima perioadă și ați luat și-un DSLR după voi, cu baterie separată, cu obiectiv masiv și cu stocare pe card SD? Personal, naiba știe când am luat ultima dată camera într-o vacanță, mai ales că pozele scoase cu telefonul arată foarte bine.

Sony este doar unul dintre producătorii care susțin această afirmație

Nu mă credeți pe cuvânt? Nu doar Sony stă ca și dovadă a acestei evoluții, astfel puteți aruncă o privire peste articolul în care vă povestesc cum am făcut poze pe Delta Argeșului cu un Xiaomi 12. Și nu, într-adevăr, nu toate telefoanele sunt egale, dar oamenii sunt o specie simplă care vor da adesea calitatea de-o parte în favoarea confortului. Iar dacă am de-ales dintre a mă plimba cu un kilogram de aparatură sensibilă la gât sau de a obține rezultate comparabile cu un dispozitiv pe care oricum îl am mereu la mine și cântărește sub 200 de grame, prost aș fi să mai car și o cameră foto.

Vreți și mai multe dovezi? Nikon și Canon au cam picat de acord cu faptul că telefoanele vor înlocui încet dar sigur vechiul DSLR. Asta a dus și la pensionarea unor modele precum Nikon D3500. Iar cu telefoane precum Sony Xperia Pro-I, adică primul smartphone cu un senzor de un inch, argumentul companiei japoneze pare să fie din ce în ce mai ancorat în realitate.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button