TECHGamingRSS PaginaDeMedia

Sony vrea să dezvolte un AI care să se joace în locul tău

Întâi EA, acum Sony. Dacă te-ai întrebat vreodată cum ar fi să întorci OpenAI pe dos, astfel încât AI-ul să se joace cu/pentru tine, și nu împotriva ta, atunci probabil că Sony are răspunsul. Japonezii au publicat un document prin care oferă câteva detalii cu privire la acest proiect. AI-ul în cauză ar fi capabil să analizeze comportamentul in-game al jucătorilor pentru a se adapta în eventualitatea în care ar trebui să ofere asistență acestora sau să preia controlul pentru a se juca de unul singur.

Sony nu se teme de AI-uri așa ca Elon Musk

Practic, Sony va dezvolta un AI care îți va imita stilul de joc. Configurarea inteligenței artificiale pornește de la un set de acțiuni de bază, iar pe parcurs va analiza și invăța suficient cât să ia decizii similare cu cele ale jucătorului în cazul în care acesta îl va înlocui. Documentul respectiv înaintat de către Sony se referă și la posibilitatea AI-ului de a notifica jucătorul cu privire la dificultatea unei misiuni. De exemplu, asistentul te va ajuta să termini un anumit nivel, Sony luând în calcul chiar și posibilitatea de a integra asistența AI-ului în obiectivele misiunilor.

Sony Inteligentă Artificiala AI

Gândiți-vă la această inteligență artificială ca la un OpenAI cu rol inversat. Asistentul ar putea prelua în totalitate controlul jocului odată ce a învățat și s-a adaptat la stilul și deciziile tale. Ar fi un avantaj în meciuri sau în jocuri co-op atunci când trebuie să mergi la toaletă sau să-ți faci o omletă sau să te scuzi că îți naște pisica. Cu siguranță nimic n-o să meargă prost și n-o să dăm nas în nas cu o versiune primitivă de SkyNet. Dar despre ce vorbesc, oricum pui de SkyNet se găsesc deja prin toate domeniile.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button