GamingMORERSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

EA incepe sa lucreze la un model nou de inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala devine pe zi ce trece un subiect tot mai comun, iar EA nu se fereste de asta. Compania a aplicat in conformitate cu United States Patent o cerere pentru dezvoltarea unui model nou de AI, menit sa „revolutioneze modul in care inteligenta artificiala imita comportamentul uman in timpul sesiunilor de gaming”.

Ne hranim cu media si pop culture care ne vara sub nas scenarii in care AI-urile scapa de sub control si ne fac buzunar la gat. In schimb, EA, la fel ca alte companii orientate catre jocuri, incearca sa isi dea seama cum functioneaza aceste entitati virtuale si cum pot sa imbunatateasca interactiunea in-game dintre un jucator si inteligenta artificiala.

Documentul propus de EA explica modul de functionare al AI-ului bazat pe machine-learning. Astfel, pe langa imbunatatirii ideii de „evnironmental aging”, de care s-ar putea bucura jocurile detinute de companie, modelul cel nou ar putea avea un impact puternic in ceea ce priveste adaptabilitatea universului virtual, in functie de actiunile jucatorului.

Insa nimic nu este perfect, iar oamenii fac greseli. Asta se resimte in erori de programare si in glitch-uri pe care jucatorii le pot intampina oricand. Si nu strict jucatorii. Se pare ca documentul inaintat de EA isi propune ca modelul AI sa fie utilizat si in alte domenii, nu doar in sfera gaming-ului. Tehnologia ar putea imbunatati procesul AI-ului de imitare a comportamentului uman si in simulatoare sau in programe de visual rendering.

Inteligenta artificiala ia amploare in randul companiilor. De altfel, nu doar EA isi doreste ca modelul sau sa se extinda dincolo de granitele jocurilor. Cei de la Nvidia intra si ei in ring, cu intentia ca, prin machine-learning, industria medicala sa fie cu mult imbunatatita.

Pentru EA si produsele sale, modelul propus ar putea usura programarea, ar putea scadea din dimensiunea jocurilor, in timp ce utilizatorii vor intalni mai putine bug-uri si vor putea interactiona cu un AI din ce in ce mai dinamic.

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button