GamingPC&Consoles

Sony a vândut peste 4.5 milioane de PS5-uri în ciuda lipsei de stocuri

Playstation este poate cel mai recunoscut nume când vine vorba de gaming. Fie că ești pasionat sau nu de acest domeniu, sigur știi pe cineva care are o consolă Sony pe acasă. Iar asta s-a tradus și în vânzările înregistrate de PS5, cea mai nouă consolă a producătorului japonez. În ciuda lipsei de stocuri, noul model a vândut mai bine de 4.5 milioane de unități în 2020, reușind să egaleze numerele din perioada lansării lui Playstation 4. Iar combinat cu vânzările consolei last-gen, Sony s-a bucurat de cea mai profitabilă perioadă din istorie pe divizia de gaming.

Deși numerele arată bine, la fiecare PS5 vândut compania pierde bani. Asta s-a mai întâmplat și în trecut datorită costului de producție, doar că acea sumă probabil modică se recuperează prin vânzările software, adică jocuri și abonamente Playstation Plus. Iar cu toate astea, profiturile Sony au crescut cu 50 de procente (comparativ cu 2019) până la 763 de milioane de dolari. În plus, compania a înregistrat și o creștere de 9% la abonamentele de PS Plus.

Sony a avut un 2020 bun care a insemnat vanzari mari, profituri istorice si un boost de popularitate. Acum are tot ce ii trebuie pentru a incepe productia mai mare de console, astfel toata lumea care isi doreste un PS5 va putea pune mana pe el. Dar sa privim si partea plina a paharului: pana ajung consolele la toata lumea, vor aparea si mai multe jocuri pentru ca in momentul de fata, oferta de titluri noi nu este neaparat generoasa, iar multi gameri doar joaca titluri de PS4 pe care n-au apucat sa puna mana pana acum.

Sony a avut un 2020 bun care a însemnat vânzări mari, profituri istorice și un boost de popularitate. Acum are tot ce îi trebuie pentru a începe producția mai mare de console, astfel toată lumea care își dorește un PS5 va putea pune mâna pe el. Dar să privim și partea plină a paharului: până ajung consolele pe stoc, vor apărea și mai multe jocuri. În momentul de față oferta de titluri noi nu este neapărat generoasă, iar mulți gameri doar joacă titluri de PS4 pe care n-au apucat să pună mâna până acum.

Articole asemanatoare

Back to top button