GamingȘtiriTech&IT

Sony a indicat data de lansare a Playstation 6

Azi am ceva foarte interesant de discutat. Asta pentru că Sony se pare că au indicat data de lansare a următoarei lor console, Playstation 6. Lucrurile sunt destul de complicate, dat fiind faptul că nu avem de-a face cu un comunicat oficial, așa că hai să trecem pe hârtie tot ce știm despre acest subiect.

Informația vine grație unui document pe care cei de la Sony l-au trimis la UK Competition and Markets Authority (CMA), instituția din Marea Britanie care trebuie să dea un verdict în cazul achiziției Activision-Blizzard de către Microsoft. Așa cum știm deja, Sony este cel mai vehement opozant al acestei achiziții, iar compania încearcă acum să explice de ce nu este o idee chiar bună ca Microsoft să pună mâna pe Activision.

Astfel, pe pagina a 9-a a documentului scrie așa:

Microsoft a declarat că vor oferi jocurile de sub umbrela Activision și pe Playstation până în 2027. (…) Până când SIE (Sony Interactive Entertainment) lansează o nouă generație a consolei Playstation (lucru care este destul de probabil să se întâmple în anul [redactat]), accesul la titluri precum Call of Duty ar putea fi revocat de către Microsoft.

Așa cum ai citit și tu, nu este specificat exact anul în care o nouă generație de Playstation și-ar putea face apariția, dar lucrurile sunt destul de simple. Sony se plânge că Microsoft le-au promis acces la titlurile Activision până în 2027, astfel este destul de sigur de bănuit că ăsta este și anul în care compania japoneză se gândește să iasă pe piață cu o consolă nouă.

Iar asta scade mult din șansele unui Playstation 5 Pro. Spre deosebire de generația trecută de console (PS4 și Xbox One), consolele actuale sunt suficient de puternice chiar și acum, la mai bine de 2 ani de la lansare. Astea fiind zise, nu văd de ce Sony sau Microsoft ar prefera să lanseze un upgrade al generației actuale, atât timp cât consolele aflate deja pe piață sunt foarte bune și nu au probleme serioase la capitolul performanță brută. Iar o dată de lansare în 2027 a Playstation 6 sună destul de plauzibil, ținând cont că, istoric vorbind, ăsta a fost intervalul de timp dintre generații până acum.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button