Știri ITRSS PaginaDeMedia

Mai multe site-uri importante, printre care și Reddit, Twitch și PayPal, au încetat să mai funcționeze din cauza unei anomalii

Internetul nu este o forță de neoprit care lucrează non-stop. Cum ziua are doar 24 de ore și săptămâna doar șapte zile, se mai întâmplă ca rețeaua noastră cea de toate zilele să… *gasp* Pice! Prin urmare, la nivel global, pe lângă o bună parte din diferite servicii online, mai multe site-uri nu au mai funcționat. Ce, credeați că doar Google a avut problema asta?

Ce site-uri au suferit de pe urma defecțiunii?

Aceste site-uri afectate sunt Amazon, Reddit, Twitter și Twitch, dar și publicațiile The New York Times și The Guardian. Se pare că sursa problemei este CDN-ul (content delivery network) Fastly, care confirmă această defecțiune globală. Pe pagina dedicată anunțurilor, se menționează că Fastly încă investighează aceste întreruperi ale serviciului.

Alături de site-urile menționate, și Stack Overflow, GitHub, gov.uk, Hulu, HBO Max, Quora, PayPal, Vimeo și Shopify au avut probleme, în timp ce Fastly lucrează ca să le pună încet-încet pe picioare. Unele dintre ele au fost și sunt înecate în eroarea 503, dar altele, precum Amazon și Twitter, au probleme doar la încărcarea imaginilor.

Ultima actualizare din partea Fastly a fost astăzi,  în jurul orei 10:57. Serviciile încep să-și revină, însă sunt instabile, pe măsură ce fixurile sunt aplicate. Cât despre companie în sine, aceasta reprezintă mai mult un edge network, o rețea care face legătura între utilizatori și site-uri. Fastly se preocupă cu acel content delivery, dar și cu securitatea în cloud, optimizarea imaginilor și a videoclipurilor și cu stabilizarea serviciilor.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button