SecuritateRSS PaginaDeMedia

Serviciile Google incep sa isi revina dupa erorile de astazi

Pentru multi, Google a devenit un aliat indispensabil. Fie ca freci menta pe telefon sau participi la o conferinta de la munca, serviciile detinute de companie se transforma incet-incet intr-un alter-ego prin care iti duci viata de zi cu zi. Ba mai mult, ti se rasplateste si fidelitatea in cazul in care esti abonat la YouTube TV. Dar nu poti avea intotdeauna parte de zile bune.

Acum cateva ore, cateva servicii importante Google au incetat brusc sa functioneze. Gmail, YouTube, chiar si Google Calendars au picat. Utilizatorii nu au mai putut accesa serviciile, aflandu-se in imposibilitatea de a se loga, chiar si dupa incercari repetate de refresh.

Ciudat este ca sistemele Google nu au raportat niciun fel de problema in primele 30 de minute ale intreruperii serviciilor. Daca ai fi folosit search-ul (neafectat de pana, de altfel) ca sa afli informatii despre asta, ai fi fost intampinat de un mesaj automat al asistentului, care te asigura ca totul functioneaza in parametri.

Prea multa tehnologie iti poate ingreuna viata

Aplicatiile care necesita autentificare au fost cele mai afectate. Cu toate acestea, serviciile third-party prin care utilizatorii se autentificau folosind un cont Google au continuat sa functioneze, insa numai daca datele de autentificare erau deja salvate prin autentificare automata pe dispozitiv.

Suite, Chats, Meet, Docs, Sheets au picat si ele, munca de acasa fiind ingreunata. Nici serviciile Smart Home nu au scapat prea usor. Google Home, alarmele de fum si termostatele Nest au incetat sa functioneze. Desi acestea pot functiona in fail-safe mode, utilizatorii nu au mai putut intra in aplicatiile oferite de Google pentru a-si seta diverse optiuni.

Nu este prima data cand servicii importante sunt scoase subit din functiune. In urma cu cateva zile, Instagram si Messenger, detinute de Facebook, s-au confruntat cu probleme asemanatoare. Din fericire, erorile au fost remediate, iar tot ceea ce tine de Facebook si Google pare sa functioneze acum asa cum trebuie.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button