Tech&ITȘtiri

Shazam poate acum recunoaște piese în aplicații precum YouTube sau TikTok

În continuarea eforturilor sale de a îmbunătăți experiența utilizatorilor, Apple a anunțat o actualizare a aplicației sale populare de recunoaștere muzicală, Shazam. Noua versiune a celui mai folosit identificator de muzică va putea acum recunoaște și identifica melodii care rulează în aplicații terțe, cum ar fi TikTok, Instagram și YouTube, adăugând un nou nivel de conveniență pentru utilizatori.

Noua versiune a aplicației oferă o interfață seamless cu alte aplicații. Utilizatorii pot deschide Shazam, pot apăsa butonul albastru și apoi se pot întoarce la cealaltă aplicație în timp ce Shazam accesează microfonul iPhone-ului pentru a asculta și identifica melodia care rulează. După o scurtă perioadă de ascultare, aplicația va recunoaște melodia, iar utilizatorii pot reveni la Shazam pentru a vizualiza informațiile despre melodie.

Cu toate acestea, funcția de recunoaștere a melodiilor din Control Center-ul iPhone-ului rămâne o alternativă mai simplă pentru identificarea melodiilor. Utilizatorii pot reda o melodie într-o aplicație precum YouTube, pot glisa în Control Center și pot apăsa pe pictograma care are logo-ul Shazam pentru a determina ce melodie se aude. Această metodă nu necesită ieșirea din aplicația YouTube și notifică imediat utilizatorul despre identificarea melodiei.

Partea cea mai bună este că funcția asta merge la fel de bine și pe telefoanele cu Android, și mă bucur să spun că Apple (compania care deține și dezvoltă Shazam) nu a discriminat. Am încercat și eu pe telefonul meu, și tot ce a trebuit să fac ca să fac aplicația să funcționeze așa a fost să îi dau câteva permisiuni. Kudos!

Fiecare melodie recunoscută este adăugată într-un playlist special în Apple Music, permițând utilizatorilor să revină și să asculte melodia completă când doresc. Pentru cei care nu dețin Apple Music, aplicația Shazam păstrează o listă cu piesele recent identificate, asigurându-se că niciun utilizator nu pierde descoperirile muzicale preferate.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button