Știri ITTECHTelefoane

Achiziția lui Shazam de către Apple foarte probabil va fi aprobată

În ciuda anunțării planurilor de a cumpăra Shazam în decembrie anul trecut, Apple încă nu deține serviciul de recunoaștere a muzicii deoarece compania trebuie să aștepte ca autoritățile din Europa să aprobe achiziția, conform reglementărilor antitrust în vigoare. Termenul limită pentru o anchetă privind achiziția stabilită fiind 4 septembrie, Reuters anunță că decizia va fi probabil în favoarea companiei Apple.

Citând surse anonime, Reuters afirmă că acordul va fi probabil aprobat fără condiții.

Autoritățile de reglementare antitrust ale UE urmează să aprobe oferta Apple (AAPL.O) pentru aplicația britanică de descoperire a muzicii Shazam fără a solicita concesii, au declarat miercuri doi oameni familiarizați cu această chestiune.

Comisia Europeană a lansat o anchetă amănunțită pe durata a patru luni privind acordul propus înainte de a permite sau a bloca preluarea de către Apple a companiei Shazam în aprilie. Teama era că gigantul IT (și Apple Music) poate avea un avantaj nedrept asupra concurenților după ce deține proprietatea asupra datelor colectate de Shazam.

Apple se integrează deja cu serviciul muzical cu ajutorul lui Siri printr-un acord de licențiere, însă deținerea sa ar putea să se transforme într-o integrare mai bună (cum ar fi etichetarea automată) și integrarea directă în aplicația Music. Shazam este, de asemenea, de așteptat să fie o mină de aur pentru datele de analiză a muzicii care ar putea ajuta compania din Cupertino să-și programeze serviciul de streaming muzical.

Suntem încântați că Shazam și echipa sa talentată se vor alătura lui Apple. De la lansarea în App Store, Shazam s-a clasat în mod constant ca una dintre cele mai populare aplicații pentru iOS. Astăzi, este folosit de sute de milioane de oameni din întreaga lume, pe mai multe platforme.

Apple Music și Shazam sunt o combinație naturală, împărtășind o pasiune pentru descoperirea muzicii și oferind utilizatorilor noștri experiențe muzicale extraordinare. Avem planuri interesante pregătite și așteptăm cu nerăbdare să ne unim cu Shazam după aprobarea acordului de astăzi.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button