SecuritateGamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Hackerii au atacat serverele EA și au reușit să plece cu aproape 1TB de date

Tocmai când lumea întreagă se bucura de Battlefield 2042 și al său trailer, EA are probleme ceva mai grave în acest moment. Un grup de hackeri au reușit să lanseze un atac cibernetic asupra gigantului, iar captura include grămezi de coduri-sursă pentru jocuri și tool-uri.

Hackerii au postat mesajele și imaginile respective pe forumuri cu specific, dar care nu pot fi accesate de către publicul larg. Astfel, mai multe surse din interior (cât de Tom Cruise în Mission Impossible poate să sune asta), au oferit infiormații cu privire la tipul de date furate și la mesajele postate.

Jaf ca-n codru, ediția cu hackeri

În cadrul respectivelor postări, hackerii au anunțat că au pus mâna atât pe codul-sursă pentru FIFA 21, cât și pe codul serverelor de multiplayer ale jocului. În sacii cu care au fugit aceștia se regăsesc și codul-sursă și tool-urile pentru Frostbite Engine, precum și o serie de framework-uri EA și SDK-uri (software development kits).

Per total, hackerii se laudă că au reușit să plece cu 780GB de date, pe care le-au pus la vânzare pe diferite forumuri aferente. Într-o discuție cu cei de la Motherboard, EA a confirmat faptul că informațiile publicate corespund volumului de date furate, adică breșei de securitate.

Momentan, investigăm o breșă de securitate survenită recent. Un volum limitat de date formate din coduri-sursă pentru jocuri și programele aferente a fost furat. Nu au fost accesate datele jucătorilor și considerăm că securitatea și informațiile acestora nu sunt supuse niciunui risc. Imediat după acest incident, am consolidat securitatea și nu are rost să ne așteptăm la vreun impact negativ asupra jocurilor și afacerilor noastre. Deja lucrăm alături de autoritățile competente și de experți pentru a investiga această infracțiune.

Alături de postările de pe forumuri, hackerii au distribuit și câteva screenshot-uri prin care doresc să-și demonstreze abilitatea de a accesta datele EA, cu toate că datele respective nu au fost distribuite publicului larg. Cel puțin nu încă, vedem la licitații.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button