FilmeRSS PaginaDeMedia

Serialul Amazon The Lord of the Rings primește denumirea oficială, alături de primul teaser

...Not impressed

Începutul acestei toamne va marca o nouă eră, adică era dezamăgirii mele anticipate cu privire la serialul The Lord of the Rings produs de Amazon. Lăsând de o parte zvonurile despre deciziile controversate într-ale distribuției și a portretizării personajelor imaginate de J.R.R. Tolkien, nu mică mi-a fost dezamăgirea atunci când am descoperit ieri primul teaser al serialului, împreună cu denumirea sa oficială.

Să începem însă cu organizarea serialului și cu premisa acestuia. The Lord of the Rings al Amazon va avea primul sezon de opt episoade lansat pe 2 septembrie 2022. Acesta ne poartă într-o călătorie prin Second Age-ul din Middle-Earth, cu mult înainte de Hobbit și trilogia LOTR. Vom avea ocazia să urmărim desfășurarea unor evenimente majore din acea eră, adică misterele insulei Númenor, ultima alianță dintre oameni și elfi, ascensiunea lui Sauron și crearea Inelelor aka The Rings of Power.

Este o ocazie unică să aflăm mai multe despre ceea ce s-a întâmplat înainte de operele mainstream ale autorului, doar că am plecat la ideea că adaptarea Amazon mă va lăsa rece. Primul teaser nu a reușit neapărat să atragă atenția prea multor fani, poate datorită atmosferei sale oarecum reciclate și a lipsei de informații concrete. În schimb, nu am putut să-mi rețin un oftat la auzul numelui oficial.

The Lord of the Rings: The Rings of Power… Meh!

Pentru că un rings s-ar fi simțit singurel fără un al doilea rings lângă el, Amazon a decis să… Cum vine aia, să state the obvious cu privire la acțiunea serialului, doar că pentru mulți, inclusiv pentru mine, această alegere nu prea este inspirată. De fapt, îmi pare de prisos și lipsită de orice utilitate sau valență epică.

superman meme

Da, știm că va fi vorba despre crearea Inelelor Puterii, dar, pe lângă faptul că serialul se vrea a trata subiecte mai diverse și mai detaliate (Este vorba despre Second Age și elfi și Sauron și alea alea, duuh), sună și foarte nasol, repetitiv și plictisitor. În fine, poate că există curioși pe care nu-i interesează aceste detalii și care vor să se relaxeze în fața ecranului, urmărind oameni, elfi și orci cum se aleargă pe câmpii. Plus că, pentru creatorii serialului, este un nume potrivit și atotcuprinzător, și nicidecum generic și obosit. Fair enough, cred.

Acesta este un titlu pe care ni l-am imaginat tipărit pe coperta unei cărți așezate lângă celelalte opere consacrate ale lui J.R.R. Tolkien. The Rings of Power aduce laolaltă toate poveștile importante din Cea de-a Doua Eră din Middle-Earth: crearea Inelelor, ascensiunea maleficului Sauron, saga epică a  Númenor-ului și Ultima Alianță dintre Elfi și Oameni. Până acum, spectatorii au putut urmări doar crearea Inelului – The One Ring – însă înainte de acesta au existat mai multe, și suntem încântați să vă împărtășim povestea acestora.

Cam asta ar fi momentan. Om trăi și om vedea cum va strica sau inova Amazon o franciză legendară. Până la urmă, serialul este produs în colaborare cu Tolkien Estate și editura HarperCollins, dar prefer să nu mă entuziasmez prea mult așa devreme.

 

The Lord of the Rings serial Amazon

Criptomonedele atacă The Lord of the Rings… Și pierd – Ne luăm adio de la JRR Token

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button