PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Seria Intel Gen11 aduce îmbunătățiri de performanță grafică mari

Mai avem de așteptat cel puțin un an până când vom vedea de ce este în stare Intel Xe, dar până atunci ne putem mulțumi cu progresul făcut de companie pe partea de grafică integrată.

Intel Gen11 a fost prezentat în mod oficial la evenimentul Architecture Day de săptămâna aceasta, fiind un procesor grafic integrat menit să ofere un spor de performanță masiv față de generația anterioară. Din moment ce tehnologia a cam stagnat de la Skylake și până acum, un salt de performanță nu este greu de obținut.

Intel promite performanță dublă la aceeași frecvență față de Skylake, iar numărul de unități de calcul va crește de la 24 până la 64, oferind în jurul a 1TFLOP de putere teoretică de calcul. Pe scurt, probabil veți putea rula majoritatea jocurilor populare doar pe placa video integrată. Ceva ca Fortnite ar funcționa pe detalii maxime fără stres cu siguranță. Intel Gen11 este capabil de o așa minunăție pentru că va fi construit pe procesul de 10 nanometri, fiind integrat în procesoare care vor fi disponibile pe piață în 2019.

Pe lângă forță brută, Gen 11 va include un cache mai mare, capabilități de codare/decodare îmbunătățite, ceva numit Coarse Pixel Shading, sport pentru HDR și VESA Adaptive Sync. Da, va primi efectiv suport pentru activarea funcției pe care AMD o numește FreeSync. Și din moment ce va putea fi folosit pentru gaming și va fi peste tot, din cauza popularității procesoarelor Intel, vă puteți aștepta să vedeți și mai multe monitoare pe piață care să suporte acest standard.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button