PCTECHTech&IT

Intel Xe este numele noii arhitecturi pentru plăci grafice

Evenimentul promis de Intel în care va detalia viitorul produselor sale s-a desfășurat săptămâna aceasta, iar detalii despre proiectele companiei au început să apară pe internet.

Un detaliu poate mai puțin important, dar tot de luat în seamă de la eveniment este denumirea arhitecturii pentru plăci video la care lucrează Intel. Până acum avea numele de cod Arctic Sound, dar a primit recent o denumire oficială, Xe.

intel xe

Noua arhitectură este gândită atât pentru soluții dedicate centrelor de date, precum și utilizatorilor de rând, acoperind toate segmentele, de la cele low-end și integrate până la plăci video de gaming menite să rivalizeze cu topul curent al pieței. Dacă va reuși să facă asta nu vom ști cu siguranță până în anul 2020, când primele modele bazate pe Intel Xe vor ajunge pe piață.  Plăcile video vor fi construite folosind procesul de 10 nanometri, în cazul în care acesta nu va suferi noi amânări.

Nu sunt deocamdată detalii de performanță efectivă despre arhitectura Intel Xe, din moment ce abia ce nici n-a fost lansată generația premergătoare. Informații mai multe ar trebui să fie disponibile spre finalul anului viitor, poate chiar și demonstrații cu ce capacități de procesare va avea Intel Xe.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button