Auto

Șeful diviziei AI de la Tesla a demisionat

Autor: Matei Pană

Andrej Karpathy, șeful diviziei AI de la Tesla, care a jucat un rol esențial în dezvoltarea Autopilot-ului, și-a anunțat demisia în cursul zilei de azi printr-un tweet. Acesta spune că a fost o plăcere să lucreze pentru Tesla în ultimii 5 ani și că demisia nu a fost deloc o decizie ușoară. În tweetul următor, Andrej Karpathy spune că nu are planuri concrete pentru ce va urmeaza, dar vrea să revină la pasiunile lui în legătură cu domeniul AI și cu educația.

Ca și gest de mulțumire, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a postat de asemenea un tweet în care îi mulțumește fostului angajat pentru tot ce a făcut pentru firmă:

Karpathy s-a alăturat celor de la Tesla în 2017, obținând cel mai înalt post în divizia care se ocupă de AI după ce Chris Lattner, fost angajat Apple, și-a terminat stagiul de șase luni în acel post. Ca șef al diviziei de AI, Karpathy a supravegheat creșterea și dezvoltarea software-ului de Autopilot. Din păcate, acest software a creat multe controverse din cauza accidentelor pe care le-a produs, fiind acum sub investigația guvernului american. Karpathy nu este singurul angajat pe care Tesla l-a pierdut recent. La sfârșitul lunii iunie, aproape 200 de angajați care se ocupau de Autopilot au fost concediați.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button