GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Șefii Codemasters au demisionat după ce EA a cumpărat studioul britanic

Codemasters a rămas fără cei doi lideri care s-au ocupat până acum de studio, CEO-ul Frank Sagnier și CFO-ul Rashid Varachia. Această decizie a venit în urma achiziției de către EA și conform celor de la GamesInustry.biz, ăsta a fost planul de la bun început, doar că ar fi trebuit să se întâmple ceva mai târziu, dar adaptarea rapidă a angajaților a dus la accelerarea procesului.

În acest fel, Codemasters și Slightly Mad (studio cumpărat de britanici în 2019) au devenit parte din EA Sports. Pentru a marca acest eveniment, primul titlu creat de britanici sub umbrela noii conduceri este F1 2021 care va fi lansat săptămâna viitoare.

Cine va conduce Codemasters?

Chiar dacă EA a anunțat că vrea să le ofere și britanicilor același tratament pe care îl primesc și Respawn Entertainment: să-și rețină identitatea de studio fără prea multe intervenții din exterior. Dar acum că foștii șefi nu mai fac parte din companie, in locul lor au venit tot doi angajați Codemasters. Este vorba despre Clive Moody și Johnatan Bunney care au condus departamentele de Product Development și Publishing. În același timp, Slightly Mad nu își modifică structura.

EA a făcut o afacere bună când vine vorba despre achiziția Codemasters. Toată afacerea i-a costat 1.2 miliarde de dolari, însă au câștigat francize importante precum GRID, F1 și DiRT, care se vor alătura deja cunoscutelor Need for Speed, Burnout și Real Racing.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button