PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Seasonic a creat deja adaptoare pentru conectorul 12-pin al noilor placi NVIDIA

Acum cateva saptamani vorbeam despre noul conector 12-pin pe care NVIDIA al urma sa-l introduca odata cu RTX 3000. Se pare ca „zvonul” s-a adeverit odata cu o imagine in care vedem mare si clar: adaptor de la 2×8-pin la 12-pin cu brandul Seasonic. Iar daca aveam nevoie de o confirmare, aceasta a venit de la unul dintre cei mai mari si de incredere producatori de surse.

Odata cu aceasta poza apar insa si intrebarile. In primul rand, chiar daca este un conector 12-pin, acesta necesita doua cabluri 8-pin. Automat, inseamna un consum mai mare intrucat cei doi conectori pot genera 300W, iar slotul PCI-Express mai da si el 75W. Asta ar insemna ca noile placi NVIDIA ar putea trage pana la 375W din sursa… vorbesc serios cand zic ca am ramas fara cuvinte. Dar haideti sa facem un mic calcul: 8 + 8 = 16. De ce 12 pini si nu 16? Se pare ca fiecare pin va avea o capacitate de 8.5A, comparativ cu cei 6A pe care ii poate livra un pin dintr-o configuratie 6-pin.

De aici si recomandarea trecuta pe cutie, in care Seasonic vorbeste despre o sursa de 850W sau mai mare. Ok, nu vreau sa fiu carcotas, dar NVIDIA nu s-a prins ca industria asta tinde sa mearga cat mai mult spre componente cu performanta sporita, dar cu un consum redus?

Dar stati, mai sunt intrebari fara raspuns. Oare vom putea rula noile placi RTX 3000 fara a avea un astfel de cablu? Iar daca nu, cum putem pune mana pe asa ceva? Un lucru este sigur: urmatoarele loturi de surse de la Seasonic vor include adaptorul buclucas, insa cei care au deja o sursa si nu planuiesc sa o schimbe; ei bine, bafta!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button