Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Noile placi NVIDIA RTX 3000 ar folosi un cablu de alimentare cu 12 pini

Chiar daca NVIDIA nu a anuntat oficial seria RTX 3000, internetul este deja plin de informatii. Ultimul zvon aparut vine de la FCPOWERUP si evidentiaza o schimbare majora. Noile placi video GeForce ar putea folosi un conector de alimentare cu 12 pini.

Acest zvon vine ca si continuare al altei informatii care spune ca noua generatie ar putea consuma pana la 300W. Conform publicatiei de mai sus, NVIDIA ar putea introduce un nou cablu de alimentare cu 12 pini. O schimbare de design majora, dupa ce am vazut deja cum va arata sistemul de racire si ce noutati aduce seria RTX 3000. Avem chiar si schita noului conector si la prima vedere se pare ca avem de-aface cu doua cabluri 6-pin unite. Se presupune si ca noul conector ar putea livra pana la 600W catre placa video, insa standardul de 6A al conectorilor mini-Fit 5556 ar fi capabil sa ofere 400W. Marea limitare a surselor actuale este utilizarea conectorilor traditionali cu specificatii 20AWG.

Schimbarea ar fi introdusa doar pe placile Founders Edition

Daca aveti in plan sa va cumparati o placa video NVIDIA RTX 3000 si va faceti griji ca nu aveti sursa pentru ea, stati fara grija. Se pare ca schimbarea aceasta ar fi valabila doar pentru modelele Founders Edition ale placii. Partenerii AIB vor fi liberi si cel mai probabil vor folosi un design traditional cu doi conectori. Acum nu se stie daca este vorba de 2×6-pin sau 2×8-pin, dar oricum ar fi vei putea folosi o placa din noua generatie.

In plus, se pare ca nici placile Founders Edition nu ar reprezenta o problema mare, chiar daca ar veni cu un astfel de conector. Utilizatorii cu surse calitative vor putea pur si simplu sa conecteze doua cabluri 6-pin in slotul nou, astfel eficienta sursei ar fi singurul factor decisiv. Iar daca cineva este pregatit sa scoata din portofel o suma considerabila pentru o placa video de ultima generatie, ma indoiesc ca nu ar avea si o sursa pe masura. Asadar, atata timp cat ai o sursa 80+ Gold sau mai buna, ar trebui sa fii pregatit si pentru NVIDIA RTX 3000.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button