Tech&ITPCTECH

NVIDIA lucrează la GTX 1630 pentru gamerii cu buget redus

Ultimele informații ne arată că NVIDIA s-au apucat să lucreze la GTX 1630, prima placă video accesibilă pe care o vor lansa de la GTX 1650 Super încoace. Iar asta din urmă a fost lansată spre finalul anului 2019, adică înainte de pandemie. În plus, aceasta va fi prima placă din seria GTX cu terminația xx30, deci am motivele mele pentru a fi curios vis-a-vis de această lansare.

Se pare că rolul acestei plăci va fi acela de a înlocui GTX 1050 Ti, o placă disponibilă de aproape șase ani care în ciuda vechimii, încă este disponibilă în magazinele din toată lumea. Dar asta nu înseamnă neapărat că placa a fost extraordinar de bună, ci mai de grabă este o dovadă a modului în care NVIDIA a ignorat segmentul entry-level aproape complet și s-a concentrat mai mult pe seriile RTX.

GTX 1630 s-ar putea dovedi un succes imens

Chiar dacă nu va folosi cea mai nouă arhitectură pentru GTX 1630, tabăra verde ar putea da lovitura cu noua placă video de buget. Principala competiție vine de la AMD, sub forma lui Radeon RX 6400 și RX 6500 XT; dacă cu 6400 nu am apucat să fac cunoștință, RX 6500 XT s-a dovedit a fi un fail imens. Iar când plăcile astea se faultează singure prin utilizarea unei conexiuni PCIe x4 și lipsa AV1, nici că sunt prea greu de bătut.

Dacă NVIDIA va oferi un GTX 1630 cu suport pentru mai mult de două monitoare, care oferă coding AV1 și care folosește conexiune PCIe x8 fără un conector de alimentare suplimentar, ar putea da lovitura în piața celor cu bugete reduse. Până la urmă, dacă o placă este ieftină nu înseamnă că trebuie să fie și lipsită de tehnologii destul de basic. Iar dacă performanța va fi și cu 10% mai mare decât cea oferită de GTX 1050 Ti, cred că este destul cât să numim noua placă GTX un urmaș demn de renumele seriei.

Haideți însă să discutăm și despre cea mai importantă parte a acestei lansări: prețul. Unde GTX 1650 de la NVIDIA se vinde cu circa 200$, noua placă n-ar trebui să coste mai mult de 150-160. Adică cu tot cu TVA-uri și alte taxe mioritice, undeva la 900-1.000 de lei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button